Hollanda’da acı olay! Ailesi tarafından terk edilen küçük kız…

Hollanda’da yürek burkan bir olay meydana geldi, Hollanda polisi olayı kınadı.

27.08.2021, 11:37 Haberler
Hollanda’da acı olay! Ailesi tarafından terk edilen küçük kız…

Hollanda’da ailesi tarafından terk edilen (8) Suriyeli kız çocuğu polise sığınmak zorunda kaldı.

Suriye'de ortaya çıkan iş savaş, Suriyelileri dünyanın birçok ülkesine sığınmak zorunda bıraktı. Bazı Suriyeli aileler ise çocuklarının daha iyi yaşama sahip olmak için, farklı yöntemlerle çocuklarını bir yerlere bırakıyor. Son olarak Hollanda’da yürek burkan bir olay yaşandı. Ailesi tarafından terk edilen Suriyeli kız çocuğu (8) polise sığınmak zorunda kaldı.

Sırt çantası ve elinde pasaportun fotokopisiyle polis bürosunun önüne terk edilen 8 yaşındaki kız Haarlemmermeer polis bürosuna ağlayarak sığındı.

Kız çocuğuna, telefon aracılığı ile tercüman aracılığıyla sorular yönelten polisler, çocuğun Suriyeli mülteci olduğunu öğrendikten sonra, çocuğu küçük yaştaki mülteci çocuklara hizmet veren NİDOS Vakfı'na teslim edildi. Vakıf aracılığı ile güvenli bir yere götürülen çocuk Hollanda'ya nasıl geldiği ve ailesinin nerede olduğu hakkında polis araştırma başlattı.

Olayı hesabından duyuran bölge polisi Johan Dubbeldam, yaptığı paylaşımda, 8 yaşındaki kız çocuğunun terk edilmesini "çok üzücü" olarak yorumladı "Çocuklar önden gönderildi. İnanılmaz" sözlerine ekledi ve kız çocuğun ailesini kınadı.
 

Yorumlar (0)