Hollanda'da 'casus' alarmı: AİVD iki casus yakaladı

Hollanda, 2 Rus casus  diplomatı sınır dışı ederken, Genel İstihbarat ve Güvenlik Servisi (AIVD), diplomatların Hollanda’daki yüksek teknoloji sektörü hakkında casusluk yaptıklarını açıkladı.   Hollanda, Lahey kentindeki Rusya Büyükelçiliği'nde görevli iki Rus diplomatı sınır dışı etti.

10.12.2020, 23:19 Haberler
Hollanda'da 'casus' alarmı: AİVD iki casus yakaladı
Hollanda, 2 Rus casus  diplomatı sınır dışı ederken, Genel İstihbarat ve Güvenlik Servisi (AIVD), diplomatların Hollanda’daki yüksek teknoloji sektörü hakkında casusluk yaptıklarını açıkladı.

 

Hollanda, Lahey kentindeki Rusya Büyükelçiliği'nde görevli iki Rus diplomatı sınır dışı etti. AIVD tarafından yapılan açıklamada, diplomatların Hollanda'daki yüksek teknoloji sektörü hakkında casusluk yapmakla suçlandığı belirtildi. AIVD, diplomatlardan birinin Rus dış istihbarat teşkilatı SVR için çalıştığını ve teknoloji ve bilim alanlarında casusluk yaptığını öne sürdü.

 

AIVD, “Rus istihbarat servisi, yüksek teknoloji sektöründe hassas bilgilere erişimi olan kişilerle bağlantılar geliştirdi ve bazen bilgi için kaynaklara para ödedi” açıklamasını yaptı.

 

Diplomatların casusluk faaliyetlerine dair hiç bir kanıt olmadığı ifade edildi.

 

Rus Büyükelçilik, Rus diplomatların sınır dışı edilmesine “yeterli ve zamanında” yanıt verileceğini açıkladı.

 

Hollanda hükümeti, Rusya Büyükelçiliğinin iki çalışanını 'istenmeyen adam' ilan ederek, derhal ülkeyi terk etmelerini istedi.

 
EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner1
Yorumlar (0)