Hollanda’da koronavirüs testinde toplu eğlence

Hollanda’da Covid-19 salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalarından bazı “şanslı eğlence düşkünleri” muaf tutuldu.

09.03.2021, 11:16 Haberler
Hollanda’da koronavirüs testinde toplu eğlence

Amsterdam’da salgın nedeniyle  hafta sonları barlar ve eğlence mekanlarının kapalı olmasına karşın Ziggo Dome isimli gece kulübünde ortalama bin 300 kişi dans pistinin “tozunu attırdı”.

Hepsiyle yasal olan etkinlik esasında hükümetin atacağı normalleşme adımlarına yön verecek bir deney. Yetkililer beş gruba ayırdıkları kişilerin kimilerini yüz maskesi takmak mecburiyetinde zorladı. Diğerlerindense olabildiğince bağırmaları ve dans etmeleri istendi.

Katılımcıların tümünün üstüne yerleştirilen alıcılar öbür kişilerle ne kadar temas halinde olduklarını kaydetti. ‘Eğlenceli deney’e katılmak için istenen tek koşul ise 48 saat öncesinde Covid-19 testi yaptırmak ve negatif çıkmaktı. Bir de kutlamadan beş gün sonra katılımcıların aynı testi tekrar yaptırması mecburi kılındı.


PROJEYE BÜYÜK İLGİ
Hükümet ve eğlence sektörü tarafından ortak yaşama geçirilen projenin bir parçası olan etkinlik, gece mekanlarında çok sayıda kişinin güvenli biçimde toplanıp toplanamayacağını test etmeyi amaçlıyor. Birkaç hafta sonra alınacak neticelerin, hükümetin salgın ardından atacağı normalleşme adımlarını etkileyeceği belirtiliyor. Projeye ise halk yoğun talep göstermiş vaziyette. 17 bin kişilik bir kapasiteye sahip Ziggo Dome’a gitmek için toplamda 180 bin kişinin müracaatta bulunduğu belirtildi.

 

Habertürk

Yorumlar (0)