Hollanda'da mafya hesaplaşması: Polis, kokain mafyasına yönelik 18 kişilik infaz listesi ele geçirdi

Hollanda polisi organize suç örgütleri arasında yeni bir çatışmanın başladığını ve 18 kişilik infaz listesi ele geçirdiğini, bir kişinin de geçen yıl bu çatışma sonucu öldürüldüğünü ortaya çıkardı.  Hollanda polisinin yürüttüğü kokain kaçakçılığı soruşturmasında, Listedeki isimlerden birinin Mayıs ayında öldürüldüğü ortaya çıktı.

28.11.2020, 02:36 Haberler
Hollanda'da mafya hesaplaşması: Polis, kokain mafyasına yönelik 18 kişilik infaz listesi ele geçirdi

Hollanda polisi organize suç örgütleri arasında yeni bir çatışmanın başladığını ve 18 kişilik infaz listesi ele geçirdiğini, bir kişinin de geçen yıl bu çatışma sonucu öldürüldüğünü ortaya çıkardı. Hollanda polisinin yürüttüğü kokain kaçakçılığı soruşturmasında, Listedeki isimlerden birinin Mayıs ayında öldürüldüğü ortaya çıktı.

 

Hollanda gazetesi NRC'e göre, polis raporlarında, Hollanda ve Iran kaçakçıları arasında 100 milyon euroluk kokain parasının kayıp olduğu ve bu nedenle anlaşmazlık çıktığını aktardı. Hollanda'da bilinen en büyük kokain kaçakçılarından biri olan "Piet Costa" lakaplı Roger P.'nin kokainden kazandığı paraları, Dubai'de yaşayan Iran kökenli Ali adlı biri tarafından yönetiliyordu.

 

Roger P. bir yıl önce paralarını emanet ettiği Iranlı Ali'nin yüz milyon eurosunu çaldığını fark etti ve çalınan parasını geri almak için Ali'yi kaçırdı ve günlerce işkence etti. Polise göre, yer altına gömülü olan işkence konteynerinde Ali'nin de burada işkence edildiğini bildirdi.

 

BBC Türkçe'de yer alan bilgilere göre, İran vatandaşının, serbest bırakıldıktan sonra 18 kişilik bir ölüm listesi hazırladığı belirlendi. Listedeki isimlerden biri olan ve Roger P.'nin "sağ kolu" olarak bilinen İbrahim Azaim, geçen Mayıs'ta Rotterdam kentinde otomatik silahlarla taranarak öldürüldü. Listede, geçmişte İran'la ilgili soruşturma yürüten Hollandalı bir savcının adının da yer aldığı belirtiliyor.

 

Şifreli telefon şebekesi EncroChat soruşturması kapsamında Haziran ayında Roger P. tutuklandı. Ancak Hollandalı uyuşturucu tüccarının rakiplerinin Dubai'de ve serbest olduklarını belirten polis, organize suç örgütleri arasında çatışmaların tırmanacağı görüşünde.

 

Belçika sınırına yakın olan Breda şehrinde geçtiğimiz haftalarda bir kişinin vurulması ve ertesi gün bir evin kapısına el bombası bırakılmasının da bu hesaplaşmayla ilgili olduğu belirtiliyor. NRC gazetesine bilgi veren kaynaklar, el bombasıyla tehdit edilen kişinin, Roger P.'nin suç ortağı olduğunu doğruladı.

 

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner1
Yorumlar (0)