Hollanda’da Pandemi Dönemi Cezalarında Artış Söz Konusu

Hollanda Polis Teşkilatı kurallara uymayan vatandaşlara cezalar kesmeye devam ediyor. Son dönemde 113 bin kişiye ceza kesildiği kaydedildi. İşte detaylar...

14.04.2021, 01:30 Haberler
Hollanda’da Pandemi Dönemi Cezalarında Artış Söz Konusu

Hollanda korona virüsün yol açtığı sıkıntılı durumu bertaraf etek için karantina tedbirlerine sıkı şekilde uyulmasını istiyor. Maske-mesafe-temizlik üçlüsüne eklenen karantina kurallarının esnetilmesi Hollanda hükümetinin en istemediği durumlardan bir tanesi. Bu sebeple Hollanda Polis Teşkilatı’nı çeşitlik yetkilerle donatan hükümet özellikle cezalar konusunda oldukça katı.

aha çok evde vakit geçirilmesini salık veren Hollanda hükümeti evde vakit geçirmeyen ve üzerine kurallara uymayan vatandaşa ceza kesilmesi konusunda oldukça kararlı. Hollanda hükümeti ile eş zamanlı hareket eden Hollanda Polis Teşkilattı karantina kurallarına uymayan 113 bin kişiye ceza kesildiğini belirtti.

Cezaların geneli para cezası şeklinde olurken 41 bin kişiye de uyarı yapıldığı yönünde açıklamalar yapıldı.
 

Cezalarda Esneme Yok

Amsterdam Hollanda’nın başkentinin olması yanı sıra ülkenin en hareketli yerlerinden bir tanesi. Durum böyle olunca en çok ceza alan vatandaş da başkent Amsterdam’dan çıkmış durumda. Amsterdam’da toplam 10 bin 461 kişiye para cezası kesilirken ülkenin en hareketli yerlerinden olan Rotterdam ikinciliği göğüslemiş oldu. Rotterdam’da 9 bin 180 kişiye para cezası eksilmiş oldu.

Para cezalarında af ya da indirim gibi durumların söz konusu olmayacağını belirten Hollanda Sağlık Bakanlığı cezalar sayesinde kurallara kesin şekilde uyulduğunu bunun da Korona virüse yakalanma oranına yansıdığını ifade etti. Hollanda genelinde cezalar almış başını giderken cezaların çok az kesildiği bölgelerde yok değil. Groningen’e bağlı Delfzijl kentinde sadece 1 kişiye kesilen para cezası Hollanda genelinde gündem oldu. Yine aynı şekilde Appingedam kentinde de sadece 1 kişiye para cezası uygulandı.
 

Yorumlar (0)