Hollanda’da paylaşılan şok çocuk raporu: Koronavirüsle Mücadelede Çocuklar kullanıldı 

Hollanda’da paylaşılan Çocuk Hakları Endeksi raporu şok etti. Rapora göre, koronavirüse karşı çocuklar kullanıldı.

06.06.2021, 23:11 Haberler
Hollanda’da paylaşılan şok çocuk raporu: Koronavirüsle Mücadelede Çocuklar kullanıldı 

 Hollanda genel olarak okulları kapatma kararı alırken,  kapatma ve bu nedenle ebeveynleri evde tutma yöntemi ile korona politikası nedeniyle, çocuklar salgınla mücadele için bir araç olarak kullanıldığı ortaya çıktı. 


Dünya çapında yıllık çocuk hakları raporu yayınlayan çocuk hakları örgütü; Çocuk Hakları Endeksi’nde yer alan ifadeler Hollanda parlamentosunu sarstı.


Raporda yer alan ifadedelere göre Hollanda, okulları güvenli bir şekilde açık tutmaya çalışmayarak uluslararası alanda çok kötü bir örnek oluşturdu. Gençlerin ruh sağlığı için gerekli çalışmalar yapılmadığı belirtildi. 


Hollanda’nın tiraji yüksek gazetelerinden biri olan Algemeen Dagblad gazetesinde yer alan KidsRights Endeks raporunda, Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge’ın Aralık 2020 tarihli açıklaması kanıt olarak sunuldu. 


De Jonge konu ile ilgili televizyon kanallarına verdiği açıklamada kabinenin okulları kapatma kararı almasının nedeni çocukları evde oturan ailelerin bu nedenle çalışmaya başlayacaklarını belirtti. De Jonge, açıklamanın devamında, “ebeveynler çocuklarını okula götürdüklerinde, bunun başka bir temas anı olduğunu biliyorlar” dedi.


Uluslararası çocuk hakları örgütü; KidsRights yetkilisi Marc Dullaert, konu ile ilgile yaptığı açıklamda, “Koronavirüs kapsamında çocuk hakları kabine tarafından ikinci sıraya konuldu. Ebeveynler için ayak bağıyı olarak görüldü. Salgınla etkin bir şekilde mücadele edebilmek için çocukların evde tutulması gerekiyordu” ifadelerine yer verdi.  


Ayrıca araştırmalar, 2020 baharında Hollanda’da ki ilk karantina sırasında çocuk istismarının arttığını ve duygusal ihmal mağdurlarının sayısının önemli ölçüde arttığını gösteriyor. Güvenilir tahminler, sayının neredeyse üç katına çıkmış olabileceğini gösteriyor.  

 

banner1
Yorumlar (0)