Hollanda’da yasaklar geri döndü! 2 hafta önce açılmıştı

Hollanda’da koronavirüs nedeniyle bazı önlemler yeniden geri geldi

12.07.2021, 10:55 Haberler
Hollanda’da yasaklar geri döndü! 2 hafta önce açılmıştı

Koronavirüsle mücadele kapsamında Hollanda, vakaların düşmesinin ardından normalleşme adımları atmıştı.

Artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için önlemlerde yeniden sıkılaştırılmaya gidilirken 2 hafta önce açılan eğlence sektörü yeniden kapatıldı.

Hollanda'da geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge'nin düzenlediği basın toplantısında, artan vaka sayıları ve yeni tedbirlere ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, yeni tedbirlerin 13 Ağustos’a kadar yürürlükte kalacağını bildirdi.

Açıklanan tedbirlere göre kafe ve restoranlar gece yarısı ile sabah 06.00 arasında kapalı olacak ve mesafe kuralına göre müşteri alabilecek. Disko ve barlar yeniden kapatılacak, canlı müzik ve konserler yapılmayacak. Bir günden fazla süren etkinlikler 24 saatle sınırlandırılacak. Negatif test sonuçlarının geçerlilik süresi 40 saatten 24 saate indirilecek. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeler mesafe kuralına göre müşteri kabul edecek.

"İSTEMESEK DE GEREKLİ"
Günlük vaka sayısının öngörülenden çok daha hızlı yükseldiğini belirten Rutte, bazı önlemlerin geri getirilmesine ilişkin "İstemesek de gerekli" dedi. Rutte, başka ülkelerin Hollanda'yı kırmızı listeye almasından endişelendiklerini dile getirdi.
Sağlık bakanı de Jonge, artışın bu şekilde devam etmesi durumunda özellikle büyük şehirlerde sağlık sektörünün zorlanabileceğini belirtti.
 

banner1
Yorumlar (0)