Hollanda'daki Fethullahçı medya ve kriptolar: Emrullah Akgündüz'ün çalışma yöntemi

15 Temmuz 2016 Fethullahçı Terör Örgütü'ün (FETÖ) kanlı başarısız darbesi öncesi Hollanda'daki, Fethullahçı medya, şu an itibarı ile kriptolaşan ve T. C Lahey Büyükelçiliği Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz çalışma yöntemi ele alındı.

16.07.2020, 14:25 Haberler
Hollanda'daki Fethullahçı medya ve kriptolar: Emrullah Akgündüz'ün çalışma yöntemi
15 Temmuz 2016 Fethullahçı Terör Örgütü'ün (FETÖ) kanlı başarısız darbesi öncesi Hollanda'daki, Fethullahçı medya, şu an itibarı ile kriptolaşan ve T.C Lahey Büyükelçiliği Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz çalışma yöntemi ele alındı.

Gazeteci Eşref Kerküklü, 15 Temmuz 2020 yılında gerçekleştirdiği, görsel yayında Hollanda'daki FETÖ medyasının çalışma şeklini ve Hollanda'daki Türk basının FETÖ medyasına 'gebe' kalışını değerlendirdi.

Kerküklü, Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği binası önünde yaptığı değerlendirmede bu ifadelere yer verdi:

HOLLANDA'DAKİ AA İLE CİHAN'IN ÇALIŞMA ŞEKLİ


Kanlı başarısız FETÖ darbesi öncesi Anadolu Ajansı (AA) Hollanda muhabiri, Zaman gazetesi kökenli idi. Zaman gazetesi kökenli olduğu için FETÖ ile bağıda açıkca biliniyordu. FETÖ sözde 'medyası' Cihan Haber Ajansi (CİHAN) Hollanda muhabiri, AA Hollanda muhabiri ve yanlarına 'gazeteci' diye aldıkları bir kaç kişi ile bir arabada STK (Sivil Toplum Kuruluşu) faaliyetlerine katılırlardı. Faaliyetle ilgili haber yaptıkları zaman önce CİHAN o haberi yayına verirdi bir saat sonra AA yayına verirdi bu bir saatlik gecikme devlet kurumu olan AA'nın çalışmasını medya dünyasında geriletiyor ve tartışmaya açıyordu. Burdaki amaç, CİHAN'ın medya dünyasında çok 'hızlı' çalışıyor alğısını oluşturmaktı ve abonelerinin sayısını artırmaktı.

HOLLANDA'DAKİ TÜRK MEDYASI ÇALIŞMA ŞEKLİ


Hollanda'da, Türkçe kağıt gazete çıkaran ve internet üzerinden yayın yapan 'haber' sitelerinin Fethullahçı medyaya 'gebe' oluşları ve çalışma yöntemi. Öncelikle ilkeli yayın anlayışı içinde olan ve hiç bir zaman bunlarla adı yan yana gelmeyen artı kriptolardan uzak duran onurlu medya mensupları var, bunu açıkca ifade etmek ve haklarını vermek gerek. Ancak bir kesim var Gülen yapısı ile arasına mesafe koymuş gibi yapsada hala aralarına mesafe koymadılar bu kesim 2020 yılında dahi FETÖ diyemeyen ancak FETÖ'ye de yakın durma cesareti gösteremeyen kesimdir.

Bu kesim, FETÖ sözde 'medyası' CİHAN'dan ücretsiz haber aldığı için ve bu ücretsiz haber alma yöntemi yıllara dayandığı için dostukları da yıllara dayanıyor. Türkiye'de FETÖ ile verilen mücadele dolayısı ile FETÖ'ye yakınlık göstermeye cesaret edemiyor ancak uzakta duramıyor. Söz konusu kriptolar bir kaç yıl önce hem TUSKON (FETÖ'nün iş dünyası yapılanması Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) hem de CİHAN'ın merkez binalarını ziyaret etmişlerdi ve burdan çantalar dolusu hediyeler almışlardı. ki bu konu FETÖ medyasında o dönem haber oldu ve hala Google'da bulunabilinir.

BASIN MÜŞAVİRİ EMRULLAH AKGÜNDÜZ KİMLERİ NEDEN ÖDÜLLENDİRDİ


Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği eski Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz, 15 Temmuz 2017 yılında yani FETÖ'nün kanlı başarısız darbesinin birinci yıl dönümünde neden sadece CİHAN'a çok yakın olan ve TUSKON merkezini ziyaret eden insanları ödüllendirdi ve FETÖ ile yıllardır mücadele eden medya çalışanları gazetecileri yok saydı.

Akgündüz, bunları ödüllendirerek toplumda hakklarında yazılacak olan gerçeklerin bir anda önüne geçmek ve Hollanda Türk toplumunda, ödül alanlar için olumlu bir algı oluşturmak. Ancak, Akgündüz istediği çabaya girsin gerçeklerin önüne geçemiyor. CİHAN Hollanda muhabirin can dostu olan Emrullah Akgündüz'ün elinden hediye alanlar bügüne kadar Türkiye'ye giremediler ve giremiyorlar. Çünkü akibetini onlarda çok iyi biliyor. Akgündüz'ün plaket takdim etmesi onları aklıyamadı.

Akgündüz ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdim. Bu konuyu önümüzdeki süreçte, gazeteci Oğuzhan Kılıç ile ekran karşısında değerlendireceğiz.

Yorumlar (1)
Hollanda Türk medya Sonhaber.eu Ömer Aşıran, Yavuz Nufel nitelikli dolandırıcılık; İbrahim Karaman.. - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] Her dönem FETÖ‘ye yakınlığıyla bilenen bu çıkar şebekesi ekip Hollanda’da nasıl […]