Hollanda’daki Neşet Ahmet’in iki yüzlü siyaseti ortaya çıktı

Hollanda’da karanlık bir takim kişiler tarafından kirli maşa olarak kullanılan Neşet Ahmet, (Nasjhat Ahmed) Salihi’nin istifası ile ilgili iki yüzlü tavır için de olduğu ortaya çıktı.

30.03.2021, 00:40 Haberler
Hollanda’daki Neşet Ahmet’in iki yüzlü siyaseti ortaya çıktı

Hollanda’da, Iraklıları temsil ettiğini zanneden ancak Iraklılar tarafından hiç bir saygınlığı olmayan sözde ‘Irak Diaspora’ adlı tek kişilik kuruluşun sözde ‘başkanı’ Neşet Ahmet, (Nasjhat Ahmed) Irak Türkmen Cephesi eski başkanı Erşat Salihi’nin istifasını sosyal medya sayfasından paylaşarak kabul etti ancak aynı istifanın altına yorum yaparak istifanın AK Parti’nin baskısı sonucu gerçekleştiğini ileri sürerek istifa konusunda iki yüzlü bir tavır sergilediği ortaya çıktı. 


Erşat Salihi, 28 Mart 2021 tarihinde Irak Türkmen Cephesi başkanlık görevini yardımcısı olan Hasan Turan’a toplantı sonucu devretti. Salihi’nin istifa ederek görevini Turan’a devretmesini Türkiye’de İYİ Parti çizgisinde olan YeniÇağ adlı gazete istifanın AK Parti’nin baskısı sonucu olarak gerçekleştiğini ileri sürdü hiç bir kaynak belirtmeden. Salihi, YeniÇağ’ın temelsiz iddiasına karşı ertesi gün (29 Mart 2021) yazılı basın açıklaması yaparak istifanın kendi isteği olduğunu ve Bağdat’ta yapacak çok işinin olduğunu belirten geniş yazılı basın açıklaması yaparak dile getirdi. Hollanda’da bu tür konulardan habersiz olan Neşet Ahmet adlı kişi ise, Salihi’nin yazılı basın açıklamasını sosyal medya sayfasından paylaştı. Ancak Neşet Ahmet, istifa ile ilgili başka bir sosyal medya paylaşımı altına yorum yaparak istifanın AK Parti’nin Salihi’ye baskısı sonucu gerçekleştiğini belirtiyor. 


Hatalı Türkçe ile yorum yaparak istifanın arkasında AK Parti’nin olduğunu ileri süren sözde ‘başkan’ Neşet Ahmet şu sözlere yer veriyor:

Arkadaşlar niye gerçekleri konuşmuyorsunuz AKP hükumeti bizim başkanımızı görevden aldı ve Türkmen milletini küçük düşürdü ve buna sebeb olan içimizdeki hayın Türkmen ler vede barzanin istediğini de unutmayalım itc artık bizimdir diyemiyorum çünkü yarın AKP hükumeti başka birisine yine aynısını yapar ve bizlerden çıt çıt yooook .

Saygılarımla

Salihi’nin istifa açıklamasını sayfasında paylaşarak istifanın Salihi kararı ile olduğunu kabul etmiş oluyor öte yandan başka bir sayfanın paylaşımı altına yorum yaparak istifanın arkasında AK Parti var diyerek iki yüzlü tutum içinde olduğunu ortaya koyuyor. 


İşte Hollanda’da karanlık bir odak tarafından kullanılan kirli maşa sözde ‘başkan’ Neşet Ahmet’in iki yüzlü paylaşımı:



banner1
Yorumlar (0)