Hollanda’dan skandal karar! Mal varlığına el konulacak

Hollanda savcılığı tarafından yapılan açıklamada, protesto esnasında yağma işine karıştığı belgelenen kişilerin malvarlığına el konulacağı bildirildi. 

28.01.2021, 01:33 Haberler
Hollanda’dan skandal karar! Mal varlığına el konulacak

Hollanda’da günlerdir devam eden protesto olaylarının yağmaya dönüşmesi, hükümeti yeni yardım fonu kurmasına neden oldu. Yağma olaylarında işyerleri zarar gören esnaflar için “Koronavirüs protesto esnasında zarar gören iş yerleri” (Bedrijvenschade bij coronarellen) destek fonu kurulduğunu bildiren Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhaus, “yağma olaylarına karıştığı belgelenen kişilerden karşılanacak” dedi.


Hollanda’nın Den Bosch kentinde gerçekleşen protestolarda yaşanan yağmadan dolayı bazı göstericiler gözaltına alınmış, arabalarına ve banka hesaplarına el konulmuştu. Soruşturmaların devam ettiğini bildiren savcı, 52 kişinin tutuklandığını sözlerine ekledi.


Öte yandan savcılık sözcülüğünden yapılan açıklamada, “ileri dönük benzer olayların tekrar yaşanmaması için bu davaların örnek olması önemli” denildi.


Konu ile ilgili sosyal medya sayfalarında yapılan yorumlarda, "Türkiye'de haftalarca gezi olayları yaşandı, Türkiye'ye 150 milyar lira zarara soktu ve Türkiye olaylarla ilgili tutukladığı suçluların bir kuruşuna el koymadı" eleştirileri yer aldı.


Ne olmuştu?


Hollanda’da 21:00’dan 04:30’a kadar sokağa çıkma yasağı kararlaştırılmış ve ilk sokağa çıkma yasağının ertesi günü  protestolar başlamıştı. Protestolar ülkenin 12 şehrine yayılmış ve yağma olayları yaşanmıştı. Çok sayıda mağaza, dükkan ve işyerlerinin camları kırılmış, bazıları ateşe verilmişti.




EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER



banner1
Yorumlar (0)