Hollandalı çiftçilerden yeni protesto! Saman balyalarını ateşe verip, çöplerle yolları kapattılar

Hollandalı çiftçiler hükümetin azot emisyonu politikasını protesto etmek için bir kez daha harekete geçti. Çiftçiler bu kez de saman balyalarını ateşe verip, çöplerle yolları kapattı.

27.07.2022, 21:59 Haberler
Hollandalı çiftçilerden yeni protesto! Saman balyalarını ateşe verip, çöplerle yolları kapattılar

Çiftçiler hükümeti protesto etmek için bir kez daha harekete geçti. İlk kez 22 Haziran’da hükümetin tarım ve çevre politikalarını protesto etmek için yüzlerce traktör ve tarım araçlarıyla Gelderland bölgesindeki Stroe köyünde toplanarak büyük bir gösteri düzenleyen çiftçiler bu kez de sabahın erken saatlerinde bazı ana ve ara yollara yerleştirdikleri saman balyalarını ateşe verip, çöplerle yolları kapattı.

PROTESTO, TRAFİK AKIŞININ YOĞUNLAŞMASINA NEDEN OLDU

Bazı otoyollar ve ana yollara saman balyaları yerleştirip ateşe veren çiftçiler bölgede trafik akışının yoğunlaşmasına hatta zaman zaman durma noktasına kadar gelmesine neden oldu. Eyleminin Utrecht-Zwolle-Hengelo arasındaki üçgen bölgede yoğunlaştığı görülmekte.

"Bu sefer traktör kullanmıyorlar"

ANWB'ye göre diğerlerinin yanı sıra A1 otoyolu Bathmen, A12 otoyolu Bunnik, A30 otoyolu Ede, , A35 otoyolu Henngelo ve A50 otoyolu Apeldoorn mevkilerinde tıkanıklıklar yaşanmakta. ANWB "Bu sefer yolda traktör kullanmıyorlar ama yol boyunca duruyorlar." açıklaması yaptı. ANWB, aynı zamanda bu durumun özellikle kavşaklarda gecikmeye neden olacağı uyarısında bulundu.

İşte trafiğin tıkandığı noktalar:

Apeldoorn'dan Hengelo'ya giden A1 yolu yoldaki moloz ve gübre nedeniyle kapalı ve yolda trafik sıkışıklığı yaşanıyor.
Apeldoorn-Zuid ve Voorst arasında trafik yavaş ilerliyor. Deventer'den Apeldoorn'a doğru trafikte yaklaşık bir saatlik gecikme yaşanıyor.
A12 yolunun Bunnik, Maarsbergen ve Veenendaal-West kavşakları ile ' A30'da kavşak dökülen çöplerle kapatılmış durumda.
Zuidwolde'deki N48 ve Harderwijk'teki N303 gibi birkaç anayolda da gecikmeler yaşanmakta
A50'de saman balyaları, araba lastikleri ve diğer atıklar ateşe verildi.
Harderwijk yakınlarındaki A28 boyunca saman balyaları da ateşe verildi. Bu otoyol üzerinde Lankhorst, Staphorst ve 't Harde çöp yığınlarının döküldü.
Hoogeveen ve Ommen arası ile Harderwijk ve Barneveld arasında da tıkanıklıklar yaşanmakta.

Yorumlar (0)