Hollanda'nın doğu bölgesi; Zwolle, Deventer, Lelystad, Elburg-Oldebroek ve Raalte'de gıda bankalarına ilgi arttı

Hollanda genelinde bulunan 170 gıda baknasına müracaat yüzde 8,5 çapında büyünemin olduğu öğrenildi. Hollanda Gıda Bankalar Birliği, ilgilin Hollanda doğusunda olduğuna işaret etti.

16.09.2020, 22:50 Haberler
Hollanda'nın doğu bölgesi; Zwolle, Deventer, Lelystad, Elburg-Oldebroek ve Raalte'de gıda bankalarına ilgi arttı
Hollanda genelinde bulunan 170 gıda baknasına müracaat yüzde 8,5 çapında büyünemin olduğu öğrenildi. Hollanda Gıda Bankalar Birliği, ilgilin Hollanda doğusunda olduğuna işaret etti. Zwolle, Deventer, Lelystad, Elburg-Oldebroek ve Raalte, kentlerinde gıda bankalarına başvurunun artığı dikkat çekti. Hollanda ortalamasının üstünde bir artığın olduğu belirtilerek, yüzde 15 ile yüzde 20 artışının olduğu saptandı.

 

Local Focus firmasının yaptığı araştırmaya göre, krizin daha yeni başladığını bildirerek, "aslında kriz daha yeni başlıyor" değerlendirmesinde bulunarak gıda bankalarına ilginin yoğun olacağını gözler önüne serdi.

 

Hollanda'daki gıda bankaları, geliri yetersiz, borcu olan veya madde bağlımlısı kesimlerin yoğun ilgi gösterdiği gıda bankalarıdır. Burda temel mutfak ihtiyaçları karşılanır. Burdan faydalanmak için yerel belediyelerden gelir darlığı belgesi elde etmek gerekir.

 
EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (0)