HTİB'li militan Mustafa Ayrancı, gazeteci Eşref Kerküklü’ye saldırdı: İşte saldırı görüntüsü

Kurummuzun imtiyaz sahibi gazeteci Eşref Kerküklü, PKK’lı olarak bilinen Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) başkanı Hollanda'daki Türklere karşı özel görevlendirilmiş militan Mustafa Ayrancı tarafından saldırıya uğradığını sosyal medyadan duyurdu.

09.02.2021, 02:16 Haberler
HTİB'li militan Mustafa Ayrancı, gazeteci Eşref Kerküklü’ye saldırdı: İşte saldırı görüntüsü

Facebook sayfasından saldırı ile ilgili açıklamada bulunan Kerküklü, “Amsterdam’da gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi’ne destek mitinginde PKK’ya yakınlığı ile bilinen Mustafa Ayrancı’nın saldırısına maruz kaldım” dedi.


Boğaziçi Dayanışma Platformu adı ile organize edilen eylemdeki öğrencilerin sesini duyurmak ve eylemle ilgili haber yapmak için eylem yerine gittiğini belirten Kerküklü, paylaştığı açıklamada şu sözlere yer verdi:


Amsterdam’da gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi’ne destek mitinginde PKK’ya yakınlığı ile bilinen Mustafa Ayrancı’nın saldırısına maruz kaldım.


Alta yer alan videoda görüldüğü gibi 3. Saniyesinde Mustafa Ayrancı, yanıma geliyor; “sen hangi kurum adına buradasın” diye soru yöneltiyor bana. Ben de, “Eşref Kerküklü açıklama vermek ister misiniz” diye yanıt veriyorum. Ayrancı’da, “yo yo gerek yok, gerek yok” diyor ve yanımdan uzaklaşıyor. 


Buradaki amacı önce kimliği tesbit etmekti. Yanıma gelip benim kim olduğumu öğrendikten 30 dakika sonra mitingin olduğu yerde, mikrofon tutacağı ile sert bir şekilde sırtıma vurdu ve, “sen ne yapmaya çalışıyorsun” diye soru yöneltti bana. Ben de, “polis bana yaptığınız saldırıyı gördü beyefendi” diye yanıt verdim ve saldırıdan hemen sonra polislere gittim suç duyurusunda bulunmak için randevu aldım. Orada tek amacım Bağımsız bağlantısız bir gazeteci olarak orada eylem halinde olan gençlerin sesini duyurmak ve haber yapmaktı. Konuşmacı olarak katılan gençlerle ve Kati Piri’le röportaj yaptım ve yayına verdim.


Ayrancı’nın saldırısına anlam veremedim. Hollanda Türk toplumu, Mustafa Ayrancı’yı şu açıklamalarından tanıyor, “PKK terör değildir, TC devleti terör devletidir, Ermeni soykırım yapmıştır, Türkler vandaldır, Türkiye, Ermeni soykırımını kabul etmelidir.” Bu ve buna benzer sözlerle Hollanda’da sık sık gündeme geliyor.


Suç duyurusu ile ilgili önümüzdeki günlerde daha geniş bilgi paylaşacağım.


İşte saniye saniye Ayrancı'nın yaptığı saldırı görüntüsü:



Alta yer alan haberi okumak için manşet resimine tıklayın:

banner79
Yorumlar (2)
Erkan Demir 3 yıl önce
Değerli nadide Hollanda basınından Eşref beye yönelik şidetti kınıyorum.Bu kardeşimiz görevi başında kışkırtma ve darf yapilmasi demokrasi ve gösteri anlayışyla celişkilidir.Bu Barbara tutumu kınıyorum.
Ayse ozdemir 3 yıl önce
Gazeteci arkadasimiza yapilan siddetı kıniyor ve gerekenin yapilmasini umid ediyoruz.