Irak Türkmen Cephesi içinden Erşat Salihi'ye ağır sözler: Bu ne kendini bilmezlik

Irak Türkmen Cephesi (İTC) başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, ITC içinden ağır sözlerle eleştirildi. İTC Ankara eski temsilcileri Salihi'nin 'beyaz güvercin' tutumunu eleştirdi.

17.01.2021, 00:01 Haberler
Irak Türkmen Cephesi içinden Erşat Salihi'ye ağır sözler: Bu ne kendini bilmezlik

Irak Türkmen Cephesi (İTC) Ankara eski temsilcileri Ahmet Muratlı ve Dr. Hicran Kazancı, İTC başkanı Salihi'nin, '16 Ocak Türkmen Şehitler Günü' nedeni ile beyaz güvercin uçurması eleştirilere yol açt.

Ahmet Muratlı, sert ve net sözlerle Erşat Salihi'yi eleştirirken, Dr. Hicran Kazancı'nın dolaylı olarak eleştirdiği açıklamalara yansıdı. Muratlı, sosyal medya sayfasından yaptığı sert eleştıiride, "Bu ne aymazlık? Bu ne kendini bilmezlik" dedi.

Muratlı paylaşımının devamında şu sözlere yer verdi:

Komünistlerin 1959 Kerkük katliamında kullandıkları beyaz güvercin sembolün bizim Türkmen Şehitler Günü'nde işi ne? Bu ne hadszlik? Bu ne aymazlık? Bu ne kendini bilmezlik?

Öte yandan, Dr. Hicran Kazancı, konu il ilgili yaptığı paylaşımda, dolaylı olarak beyaz güvercinin komünistlerin simgesi olduğunu ve Irak'taki komünistlerin beyaz güvercin rozeti yakalarına taktığını gündeme getirerek Salihi'nin gaflet içinde olduğunu ve ne yaptığının farkında olmadığını ima etti.




 

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner79
Yorumlar (3)
Attila Abbas Kalandar 3 yıl önce
Beyaz Güvercin Kızıl Kominist Amblemi ikinci Dünya Savaşı sonrası Sovyetler Birliği kurulunca yaygınlaştı
Hürmüzlü 3 yıl önce
Salihi, gafletten ne zaman uyanacak? Daha önce Türkmen halkını terörist ilan etmişti. "Teröristler, İTC binası önünde eylem yapacak" diyerek eylem yapmak isteyen Türkmen halkını terör ilan etmişti. Gafilsin, gafilsin gafilsin.
fatma cengiz 3 yıl önce
hicran kazancı güvercin eleştirirken kendi dününe baksın kerkük ün kürt valisi necmettin kerimle yediği herzeleri ne çabuk unuttu o unutmuş olabilir ama biz unutmadık