Irak Türkmen Cephesi Temsilcisi Tütüncü Türkiye'nin Irak'taki operasyonu uluslararası bir haktır

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği, PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla icra edilen Pençe-Kaplan Operasyonu'nun uluslararası hukuktan doğan bir hak olduğunu belirtti. Tütüncü, 'Türkiye, milli güvenliğini sağlamak için dünyanın neresinde olursa olsun kendisine gelen tehdidi bertaraf etmek için tabi ki operasyona girişecek.

28.06.2020, 01:39 Haberler
Irak Türkmen Cephesi Temsilcisi Tütüncü Türkiye'nin Irak'taki operasyonu uluslararası bir haktır

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği, PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla icra edilen Pençe-Kaplan Operasyonu'nun uluslararası hukuktan doğan bir hak olduğunu belirtti.


Tütüncü, 'Türkiye, milli güvenliğini sağlamak için dünyanın neresinde olursa olsun kendisine gelen tehdidi bertaraf etmek için tabi ki operasyona girişecek. Bu en doğal hakkıdır' dedi.


Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü, Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine, PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek için düzenlediği Pençe-Kaplan Operasyonu'na ilişkin Demirören Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu.Tütüncü, Pençe-Kaplan Operasyonu'nun Irak'taki Türkmenler tarafından desteklendiğini ve bunun Türkiye için uluslararası hukuktan doğan bir hak olduğunu söyledi.

IRAK ÖNCE KENDİ EGEMENLİĞİNİ KORUSUN

Tütüncü, 'Çünkü uzun zamandan beri bu terör yuvaları Irak'ta barınıp, Irak'ta eğitim görüp, Türkiye'ye saldırmaktadır. Biz Irak Türkmen Cephesi olarak da uzun yıllardır bunun hem parlamentoda ve Irak'ın çeşitli mahfillerinde bunu dile getiriyoruz. Hiçbir terör örgütünün orada kalmasını istemiyoruz. Çünkü Irak eğer egemen bir ülkeyse, önce topraklarının her karışına hakim olması gerekiyor. Ancak maalesef uzun yıllardan beri bunu dillendirmemize rağmen PKK'nın orada barındırılması ve hatta bölgesini artırdı, DEAŞ terör örgütünün bölgeye sızmasından sonra da Kandil ve Sincar bölgesini bir üs olarak tutmaya başladı. Oradan da eğitim kampları kurup özellikle de Irak'ın Yezidi kesimlerinde bir takım militanları da içerisine alarak aynı terör eylemlerine devam etti. Bu anlamda, Türkiye'yi tehdit etmeye devam ediyor' ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Yorumlar (0)