Kaçak FETÖ'cüler Avrupa'da, 'mahkeme' kuruyor

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) beklediğini bulamayan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yurt dışında yeni kumpaslar peşinde. Türkiye'deki mahkeme kararlarını izleyen ve onaylayan AİHM'nin kararlarını hazmedemeyen FETÖ, firari örgüt mensuplarını Belçika'da 'sembolik' bir 'mahkeme' kurmaya çalıştığı öğrenildi.

07.08.2020, 13:53 Haberler
Kaçak FETÖ'cüler Avrupa'da, 'mahkeme' kuruyor
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) beklediğini bulamayan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yurt dışında yeni kumpaslar peşinde.

Türkiye'deki mahkeme kararlarını izleyen ve onaylayan AİHM'nin kararlarını hazmedemeyen FETÖ, firari örgüt mensuplarını Belçika'da 'sembolik' bir 'mahkeme' kurmaya çalıştığı öğrenildi.

Kurulan sözde kumpas devami 'mahkeme'yle darbe girişimi, sınav sorularının çalınması, Ergenekon, Balyoz ve askerî casusluk gibi kumpas davalarından yargılanan örgüt mensuplarına yönelik sözde hak ihlalleri uygulandığına yönelik kararların çıkarılmaya çalışılacağı öğrenildi.

FETÖ'nün yeni kumpas oyunu sözde 'mahkeme'de ABD ve Avrupa'da bulunan kaçak FETÖ’cü eski hakim ve savcıların görev alacağı belirtiliyor. Fethullahçı yasadışı örgüt mensuplarının 'mahkeme'nin kurulması için bağış toplamaya başladığı da ifade ediliyor. Sembolik 'mahkeme'den çıkan kararların AİHM nezdinde herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

15 Temmuz 2016 Fethullahçı militarist, kanlı, başarısız darbeden sonra AİHM'e çok sayıda FETÖ mensupları başvurmuştu. Başvurulardan bazıları sağlık durumu ile cezaevi şartlarının uyumlu olmadığı yalanı ile ilgiliken, bazıları da tek kişilik odada tutulmanın kötü muamele teşkil ettiği gerçek dışı iddialarıyla ilgiliydi.

AİHM, bu başvurularla ilgili ret kararı vermişti. AİHM'in ret kararı verdiği kişiler arasında, Gülen'in avukatlığını yapan Abdulkadir Aksoy, FETÖ'nün kıdemli avukatlarından Mehmer Rasim Kuseyri ile Akın İpek'in kardeşi Cafer Tekin İpek de bulunuyor.

Yorumlar (0)