Keçiören Ülkü Ocağında Türkmen gazeteciye işkence

Keçiören Ülkü Ocağına davet edilen Türkmeneli Televizyon Muhabiri Ganim Kasap beklenmedik bir şekilde, Keçiören Ülkü Ocağı Başkanı Fatih Demirel ve Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Remzi’nin de aralarında bulunan 10 kişi tarafından ağır işkenceye maruz kaldı. İşte ayrıntılar…

28.08.2022, 22:04 Haberler
Keçiören Ülkü Ocağında Türkmen gazeteciye işkence

Sosyal medya Facebook sayfasından bir resim altına eleştirel yorum yapan gazeteci Ganim Kasap, 23 Nisan 2017 yılında Keçiören Ülkü Ocağına çağırıldı olacaklardan habersiz bir şekilde Ülkü Ocağına giden Kasap burada bayılana kadar ağır işkenceye maruz kaldı, akciğeri ve belinden yaralanan ayrıca burnu kırılan Kasap’ın suç duyurusunda bulunmasına da engel olundu. 

Olaya tanık olan bir kaynak, cesur kalem gazeteci Eşref Kerküklü’ye konu ile ilgili açıklamada bulundu. İsminin haberde yer almasını istemeyen kaynak, “bunlar Ankara’da bir yapı oluşturmuşlar bu yapının başında bir milletvekili, 3 savcı ve 15 avukat geliyor. Sokaklarda ise bir-iki Iraklı var bunları yöneten de milletvekilinin basın danışmanı. Milletvekili talimatı basın danışmanına bire bir iletiyor danışma da diğerlerine bildiriyor. Bu yapı her geçen gün biraz daha güç sahibi oluyor bu nedenle haberde adımın geçmesini kesinlikle istemiyorum” dedi.

Kerküklü’nün sorularını yanıtlayan kaynak, “Eşref Bey özelikle sizden çok rahatsızlar, yazılarınız bunların çarkını ortaya çıkaracağından dolayı korku içindeler ve size karşı ciddi bir öfke var. Türkiye, Irak ve Hollanda’da sizi her yerde arıyorlar ve herkese soruyorlar. Dikkat edin derim” dedi.

İşte kaynak ile yapılan soru-cevap:

Kerküklü: Bir gazeteci ne yapıyorsa ben de onu yapıyorum. Yani ben gazetecilik yapıyorum bu suç değil.

Kaynak: Ele geçirdiğiniz her şeyi haber yapmanız, net ve sert tavrınız oyunlarını bozar korkusu var.

Kerküklü: Neyse boş verelim onları işimizi yapalım. Ganim Kasap neden benimle görüşmüyor ve sosyal medya Facebook sayfasından beni engellemiş?

Kaynak: Ganim abi (Ganim Kasap) şu an kimse ile bu konuyu görüşmüyor çünkü olayı yargıya taşımaya hazırlanıyor. Sizinle de bu nedenle görüşmüyor diye düşünüyorum. 

Kerküklü: İşkence 23 Nisan 2017 yılında gerçekleşti. Neden 2022 yılında suç duyurusu yapmaya hazırlanıyor? 

Kaynak: İşkence yapıldıktan sonra araya adam soktular ve uzlaştılar. Ganim abi belinden akciğerinden zarar gördü artı burnu kırıldı. Saldırganlar hem maddi hem de hastane masraflarını karşılacaklarına dair söz verdiler bu nedenle Ganim abi de bugüne kadar bekledi. Şu ana kadar bu sözler havada kalınca şimdi suç duyurusunda bulunacak, avukata vekalet vermek için Ankara’ya gitti ve süreci başlattı. Ayrıca, saldırı sonrası Ganim abinin psikolojisi bozuldu. Bu konu onun gözünün önünden gitmiyor, burnunun kırılması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Dava sürecini başlattığı için Türkmeneli televizyonu da Ganim abiyi işten çıkarmaya ve maaşını vermemeye çalışıyor. Ankara’ya gidip suç duyurusunu başlattığı için Türkmeneli TV 20 günlük gelirini kesti. Ganim abi çok zor bir süreçten geçiyor.

Kerküklü: Saldırganlar araya kimi soktular?

Kaynak: Necmettin Efendioğlu adında bir kişi var Telaferli onu araya soktular. 

Kerküklü: Necmettin Efendioğlu ile görüştüm. Necmettin Efendioğlu, konu ile ilgili şunları dedi: “İki toplantı oldu Ganim abinin konusu ile ilgili her iki toplantıda ben yoktum. Bana aktarılanları, Ganim abiye aktardım. Hiç bir tarafta değilim ve toplumdan da uzak duruyorum açıkcası.”

Ayrıca, Türkmeneli Uluslararası İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği adlı şeyin başkanlığını yaptığını ileri süren Hüseyin Remzi adlı kişi geçtiğimiz ay Ankara’da gazeteci Eşref Kerküklü’ye sözlü taciz ve saldırıda bulunduğu öğrenildi. Saldırı anının videosu önümüzdeki süreçte esrefkerkuklu.com'da yayında olacağı belirtildi.

Saldırı esnasında gazeteci Ganim Kasap’ın çekilen resimleri:


banner79
Yorumlar (3)
Nejdet Namık 2 yıl önce
Eğer bir yorum yüzünden. Bu yazılanlar ve Bu resimler doğru ise ki doğru görünüyor kesinlikle kabul edilmez şidettin her türlüsüne karşıyım ve karşı olmalıyız. Kesinlikle kınıyorum
Eşref Kerküklü 2 yıl önce
Haberin tamamı doğrudur.
Attila Kalandar 2 yıl önce
Yazıklar olsun