Köksal Kuş, Genel Başkanlık görevini Bülent Bilgi'den devraldı

Almanya'nın Köln kentinde 24 Ocak'ta düzenlenen genel kurulda Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı seçilen Köksal Kuş, Bülent Bilgi'den görevi devraldı.

03.02.2021, 22:19 Haberler
Köksal Kuş, Genel Başkanlık görevini Bülent Bilgi'den devraldı

Köln’de bulunan UID Genel Merkezi'nde düzenlenen devir teslim töreninde, Bülent Bilgi'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Köksal Kuş, şükranla devraldıkları bu bayrağı daha ilerilere taşımanın ve daha büyük işleri başarmanın mücadelesini yine birlikte vereceklerini ifade etti.


Kuş basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Anadolu insanının tarihinde göç olgusu önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda 1961 iş gücü anlaşmasıyla başlayan süreç son yüzyılda Anadolu'dan Avrupa'ya gerçekleşmiş en kapsamlı göç olarak tezahür etmiştir. Avrupa'daki Anadolu insanının hikayesi hem doğdukları hem doydukları yeri vatan belleyenlere dairdir. Türk toplumu bilim insanları, sanatçıları, entelektüelleri ve sivil toplum kuruluşları ile Avrupa'ya önemli katkılar sağlamış ve bu kültür havzasının bir parçası haline gelmiştir. Bu bağlamda Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) çok kültürlü Avrupa'ya entegre, önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarını yürütmekte, kültürler ve toplumlar arasında önemli bir köprü vazifesi görmektedir. Bu önemli kurumun 7. Olağan Kongresinde genel başkanlık görevini şahsıma tevdi eden kıymetli delegelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Anadolu insanının bütün renklerini yansıtan ve bütün kesimleri kucaklayan bir yönetim anlayışı içerisinde vatandaşlarımıza hizmet etme gayreti içerisinde olacağım. Toplumumuzla kuracağımız sağlıklı bir ilişki, Avrupa'daki geleceğimizin en güzel bir biçimde şekillenmesini sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı  kararlı adımlarla 2004-2005 yıllarında  “Avrupalı Türk Demokratlar Birliği” (UETD) adı ile kuruldu. Avrupa dışındaki ülkelerden gelen taleplere doğrultusunda 2018 yılında adı Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) olarak değiştirildi.


Alta yer alan haberi okumak için resime tiklayın:




EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner1
Yorumlar (0)