Mahir Ünal’ın Hollanda’daki arkadaşlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözler: Erdoğan dönektir

Ali Okumuş adında bir sosyal medya kullanıcısının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili yaptığı bir paylaşım; Mahir Ünal’ın Hollanda’daki arkadaşlarının gizli gündemini deşifre etti.

28.02.2021, 15:50 Haberler
Mahir Ünal’ın Hollanda’daki arkadaşlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözler: Erdoğan dönektir

Ali Okumuş, ‘Erdoğan dönektir’ algı operasyonu yapan bir paylaşım yaptı. Okumuş, Süleyman Demirel’in sözünden alıntı yaparak ve Erdoğan’ın açıklamasından bir görüntü paylaşarak şu açıklamaya yer verdi: 

“SİYASET BÖYLE BİR ŞEYDİR!..” 

..zamanında söylediğin bazı söylemlerin yanlış(!) olduğunu farkedince, o söylemlerden vazgeçersin!..

“DÜN DÜNDÜR, BUGÜN BUGÜNDÜR!..”
Süleyman Demirel

Okumuş’un paylaşımı altına yapılan yorumlar tartışmayı beraberinde getirirken, Mahir Ünal’ın Hollanda’daki yakın arkadaşlarının da Erdoğan düşmanı olduğunu ortaya çıkardı.


2005 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimi ile kurulan ve Avrupa çapında şubeler açan, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda şubesinin sekreterlik görevini üstlenen, 17-25 Aralık 2013 yılına kadar bu görevi sürdüren Ahmet Suat Arı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı düşmanca yorumları, Mahir Ünal’ın ve Hollanda’daki arkadaşlarının da Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan tarafına ‘geçme süreci içindeler’ düşüncesini akıllara getirdi.


Ahmet Suat Arı ile Ali Okumuş arasında yapılan yorumların bir kısmı şu şekilde:


Ahmet Suat Arı: “Demirel mezarında ters dönmekten yorulmuştur.”


Ali Okumuş: “Ahmet Suat Arı Bey, bence sevinçten dönüyordur.. Sonuçta bir zamanlar onu eleştirenler onun dediğini yaparak, onun haklı olduğunu göstermiş oldular!..”


Ahmet Suat Arı: “Ali Okumuş haklısınız. Beni çoktan solladılar diye zevkten dört köşe olmuştur.”


İşte Ali Okumuş’un yaptığı paylaşım ve devamında yapılan yorumlar ortaya çıkan Erdoğan düşmanlığı:










Ayrıca, AK Parti kendi içinde ‘temizleme’ sürecine 17-25 Aralık 2013 yılında başlarken, UETD Hollanda şubesinde başkanlık görevini üstlenen Zaman yazarı Veyis Güngör’ü ve sekreterlik görevini yapan Ahmet Suat Arı’yı kovmuştu. UETD, 2018 yılında adını Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) yaparak Avrupa teşkilatlanmasından dünya yapılanmasına girerken içine gizlenmiş FETÖ'cüleri de temizledi.

banner1
Yorumlar (0)