Miss World Nederland Finalistleri Belirlendi

Miss World Nederland geçtiğimiz günlerde Scheveningen bölgesinde bir otelin balo salonunda gerçekleşti. 2020-2021 yılı taç yarışı için 9 bayandan oluşan finalistler belirledi.

05.12.2020, 23:11 Haberler
Miss World Nederland Finalistleri Belirlendi
Miss World Nederland geçtiğimiz günlerde Scheveningen bölgesinde bir otelin balo salonunda gerçekleşti. 2020-2021 yılı taç yarışı için 9 bayandan oluşan finalistler belirledi. Gecede, Direktör Katia Maes’in yanısıra kısa süre önce organizasyona dahil olan İş İlişkileri ve Hukuk İşleri Danışmanı hukukçu Tarık Saki ve organizasyonun makyaj uzmanları Laoukili Zahya ve Latife Yiğitsoy da yer aldılar.

 

Faaliyetle ilgili paylaşılan haber metninde şu ifadeler yer aldı:

 

Geçtiğimiz günlerde Scheveningen’deki Kurhaus otelinin balo salonunda Miss World Nederland organizasyonu önümüzdeki Mart ayında gerçekleşecek olan Miss World Nederland 2020/2021 finalinde taç için yarışacak 9 bayan finalistini belirledi. Gecede Direktör Katia Maes’in yanısıra kısa süre önce organizasyona dahil olan İş İlişkileri ve Hukuk İşleri Danışmanı hukukçu Tarık Saki ve organizasyonun makyaj uzmanları Laoukili Zahya ve Latife Yiğitsoy da yer aldılar.

Kurhaus’ta bulunan Gallery Bell'arte sanat galerisi sahibesi Doret Huiberts, Heykeltıraş sanatçısı Chris Tap ve Grafik Tasarım Sanatı sanatçısı Arvid Schenkens’ın workshopunun ardından adları açıklanan finalistlerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Mart ayında birinci seçilecek olan Miss World Nederland kraliçesi 2021’nin son baharında 120 ülkenin finalistlerinin katılacağı Miss World ünvanı için Arjantin’de yarışacaklar.

Bilindiği üzere 2002’de Azra Akın Miss World organizasyonu adı altında Dünya Güzeli seçilmişti. Hollanda Finalistlerinin arasında da yine Türk asıllı bir bayan var ve Dilay Willemstein’dır.

 

Dilay Willemstein kimdir?

Miss World Nederland 2020/2021 finalistlerinden olan Dilay 20 yaşında ve Hollanda’nın Eindhoven kentinden yarışmaya katılıyor. Annesi Türk, babası ise Hollandalı olan Dilay'ın dört yaşından beri tutkusu şarkı söylemek ve dans etmektir. Dans okulunu tamamlayan Dilay, ayrıca modellik yapıyor.
Miss World Nederland'a katılıma sebebini şu cümlelerle açıklıyor: “azmim ve sıcak kanlılığımla kadınları motive etmek, kendilerine ilham olmak istiyorum. ‘Amacı olan bir güzel’ olarak akıl hastalığı olan insanlara yardımı amaçlıyorum ayrıca. Şimdi bununla ilgili bir kampanya başlattım ve çeşitli yetkililerle konuşuyorum. Öte yandan üzerinde çalıştığım bir posteri yapmak için tasarım aşamasındayım. Şu aralar ise başkalarına dans öğretmek gibi kendi hayallerim üzerinde çalışıyorum.”



Dilay Türkiye'yi çok seviyor ve her yıl Bodrum'daki evlerine tatile gidiyor. Korona yüzünden maalesef bu yıl gidemediklerini eklemeden de geçemiyor. Sezen Aksu, Hadise, Tarkan ve Aleyna Tilki’nin şarkılarını dinlediğini, Türk mutfağında çeşitli mezeleri, vejeteryan olmasından ötürü de etsiz sarmayı çok sevdiğini söylüyor. Bir yıl önceye kadar sık sık kıymalı mantı yediğini, ama artık hayvanların refahını da desteklediği için, vejeteryan olma kararını verdiğini ayrıca ifade ediyor.

 

Şayet Dilay Miss World Netherland seçilirse, Miss World ünvanı için Arjantin'e gidecek.
Miss World yarışmasını geride bıraktıktan sonra tekrar şu anda tutkusu olan şarkı söylemenin, dans etmenin ve modellik yapmanın yanısıra sosyal faaliyetlerle de uğraşmayı arzu ettiğini şimdiden belirtiyor. Diğer önemli bir husus ise, ister kraliçe seçilsin veya seçilmesin, ister Hollanda’da veya dışında olsun, Azra Akın'ın yaptığı gibi Türkiye'de meşgalelerini sergileyebileceğini, orada film yıldızı olmanın da hayalini kurduğunu vurguluyor.
Son olarak tüm finalistlere başarılar dilediğini, kendisini “dilayw” İnstagram hesabından takip eden takipçilerine ve takip etmek isteyen herkese selamlarını yollayarak, diğer finalistlerin yanına geri dönüyor.



 
Fotoğraflar © Harry Donker

Yorumlar (0)