MİT Avrupa Operasyonlarına start verdi: Fetullah Gülen'in yeğeni Türkiye'ye getirildi

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı aranan terörist Fetullah Gülen'in yeğeni, Selahaddin Gülen hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan yakalama kaydı olduğu öğrenildi. Yurtdışına kaçan FETÖ’cü Selahaddin Gülen, MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalanarak Türkiye'ye getirildi. 

31.05.2021, 20:00 Haberler
MİT Avrupa Operasyonlarına start verdi: Fetullah Gülen'in yeğeni Türkiye'ye getirildi

FETÖ'nün mahrem yapılanmaları ile örgüt elebaşı arasındaki irtibatı sağlayan ve Fetullah Gülen'in, sözde özel kalemi Cevdet Türkyolu'nun kayın biraderi olan ve MİT tarafından yakalanarak Türkiye’ye getirilen Selahaddin Gülen'in ayrıca örgütün sözde istişare heyeti üyeleri ve üst düzey sorumluları ile ilişkili olduğu öğrenildi. Selahaddin Gülen'in aralarında FETÖ/PDY ülke sorumluları, çeşitli kademelerdeki örgüt yöneticileri ve örgütün sözde mollalarının da yer aldığı birçok isimle de akrabalık bağı bulunduğu belirlendi.


Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı ve örgüt mahrem yapılanmasının yardımıyla ile Türkiye'den yurtdışına kaçan Selahaddin Gülen’in "Küçük Yaştaki Kız Çocuğuna Cinsel Saldırı" suçundan da arandığı öğrenildi.


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalanarak Türkiye'ye getirilen FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, FETÖ'nün Samanyolu Televizyonunun eski haber spikeri Kemal Gülen'in de kardeşi olduğu öğrenildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" programında, "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız" diyerek önemli isimlerin yakalandığının sinyalini verdi.

 

banner79
Yorumlar (0)