Nedim Bahçekapılı: 1.5 milyon euro rüşvet haberi gündemdeki yerini koruyor

Geçtiğimiz günlerde yenivatangazetesi.com'da yer alan haberde 1.5 milyon euro rüşvet teklifi gündemdeki yerini koruyor.

22.06.2020, 16:01 Haberler
Nedim Bahçekapılı: 1.5 milyon euro rüşvet haberi gündemdeki yerini koruyor

Avrupa İslam Üniversitesi Rektörü ile ilgili, “sahtecilik, dolandırcılık ve kara para aklama” haberleri devam ederken, hakkında tutuklama kararı bulunan ve Türkiye’de olduğu iddia edilen Üniversite Rektörü Nedim Bahçekapılı tarafından konu ile ilgili açıklama yapıldı. Bahçekapılı sosyalmedya üzerinden yaptığı açıklamada, kendisine bir buçuk milyon euro rüşvet teklif edildiğini ve bunu reddettiği için şantaj ve tehditlere maruz kaldığını ileri sürdü.

Nedim Bahçekapılı, “Üniversite yönetimini kendilerine üniversiteyi teslim etmeye ikna etmem karşılığında tarafıma bir buçuk milyon euro rüşvet teklif edildi. Bunu yapmadığım takdirde tarafıma çeşitli şantajlarda ve tehditlerde bulunuldu.”

İşte Bahçekapılı’nın yaptığı açıklamanın ilgili bölümü:

Bu süreçten sonra yönetim kurulu üyeliğine getirilen Hikmet Gürcüoğlu tarafından muhasebeci diye bir bayan okula getirildi. Ancak kısa süre içerisinde bu bayanın muhasebeci olmadığı, hiçbir diplomasının bulunmadığı CV ve adresinin yönetim kurulundan gizlendiği, dışarda kendisini herkesin Jale olarak bildiği fakat bize kendini Fatma olarak tanıttığı ortaya çıktı.

Okulda büyük huzursuzluğa sebebiyet veren bu olay karşısında susmam ve üniversite yönetimini kendilerine üniversiteyi teslim etmeye ikna etmem karşılığında tarafıma bir buçuk milyon euro rüşvet teklif edildi. Bunu yapmadığım takdirde tarafıma çeşitli şantajlarda ve tehditlerde bulunuldu. Derin devlet nezdinde lobilerinin olduğu ve bana zarar verecekleri ima edildi. Şantajlara boyun eğmeyince hakkımda sahte Facebook hesapları üzerinden itibarsızlaştırma kampanyaları yürütüldü. Bu arada Hikmet Gürcüoğlu tarafından Jale Sağ’a Yönetim Kurulundan habersiz aylık 5000 euro kontrat verildiği ortaya çıktı ve yönetim tarafından üniversiteden uzaklaştırıldı.

https://youtu.be/zF6-m2MG6v8 

Yorumlar (0)