ÖZEL HABER | Ahmet G.'ye karşı başarısız suikast girişimi davanın yönünü değiştirdi: Kızı suikast girişiminde bacağından kursun aldı

Ahmet G. (57), 17 yaşındaki kızıyla birlikte 2019'da Amstelveen'de düzenlenen suikast girişiminin hedefi oldu.

03.09.2020, 01:39 Haberler
ÖZEL HABER | Ahmet G.'ye karşı başarısız suikast girişimi davanın yönünü değiştirdi: Kızı suikast girişiminde bacağından kursun aldı
Ahmet G. (57), 17 yaşındaki kızıyla birlikte 2019'da Amstelveen'de düzenlenen suikast girişiminin hedefi oldu. Suikast emrini veren kişinin ciddi bir uyuşturucu suçlusu olarak görülüyor. Başarısız suikast girişiminde kızı bacağından yara alırken, G. ile ilgili uyuşturucu iddiası seyride deşiti geriye kara para aklama davası kaldı.

 

İstihbarat servisi (AİVD) ceza soruşturma departmanından aldığı bilgiler göre, Amstelveen'li Ahmet G.'nin yeraltı cinayetlerine karıştığı iddiaları ciddiyetini koruyor. G.'nin suç ortamında var olan, on yıllardır uluslararası uyuşturucu ticaretiyle uğraştığı ve rakiplerini yoldan çekmek için bu tür yöntemlere başvurduğu elde edilen belgelerle uyumludur.

 

AİVD, Ahmet G ile ilgili yaptığı gözlem ve dinlemede cinayetlere karışmasada, bulguların ciddi olduğu ve uyuşturucu kaçakçılığına karıştığını doğruluyor. Savcılar, Ahmet G.'nin sağ kolu Hasan M.'nin (42) yardımıyla üç tondan fazla uyuşturucu parasını, ayrıca kiralanmış iki BMW'yi ve M.'nin taşıdığı bir Ford'u akladığına dair kanıtlar görüyor.

 

Osdorp'taki yüksek güvenlikli mahkemeye çıkarılan Ahmet G. kendisine yöneltilen suçlamaları parmağını kaldırarak sık sık red etti. Burda, G.'nin davası 4 gün sürdü.

Ahmet G.'nin adına kurulmuş olan temizlik, yıkım ve inşaat şirketleri faaldi ve Hasan M. bu şirketlerin proje yöneticisiydi.

 

2016 ve 2017 yıllarında Ahmet G.'nin görüşmeleri AİVD tarafından incelendiğinde, sık sık uyuşturucu suçluları ile bir araya geldiği görünüyordu. Sorgulama esnasında G.'ye yöneltilen sorulara, G., "şifreli PGP Blackberry (Pretty Good Privacy) ticareti dolayısı ile görüşüyordum" dedi.

 

Ahmet G.'nin yukarda yer alan ifadesi ile ilgili yargıçlar, kritik soruları yöneltmeye devam etti. Çünkü G.'nin telefon görüşmesi motosiklet çetesi 'Satudarah'nin iki üyesi ile yapılıyordu ve zaman zaman farklı bir dil kullanarak uyuşturucu kaçakçılığı konu ediliyordu.

 

AİVD'ye göre, yapılan konuşmalarda bu, 'Takim elbise' 'Peru'da büyük bir baron' 'Anvers limanında özel bir bölgenin varlığı' 'konteyerler' '5 spariş' '1200 kilo' ve tanıdıkları bir gümrük memurunun işe başladığı tarihi ayarlamakla ilgili konuşmalar böyle devam ediyordu.

 

Ahmet G.'nin ifadesi ve AİVD'nin elde ettikleri doğrultusunda yargıç, G.'ye yönelik şunları dedi:
"Bu davada uyuşturucu ticareti yaptığınız gibi bir iddia ile suçlanmıyorsunuz, ancak kazancınızın beyaz paraya çevrildiği için ve topluma ticaretinizin yasal olduğu havasını verdiğiniz için aslında yaptığınız yasal olmayan bir iş kara para aklanıyor."

 

Ahmet G., karşılaşmanın veya görüşmenin yeterli deil olmadığını vurgulamak için yargıca şu örneği verdi: ABD'de uyuşturucu suçlaması ile tutuklanan Hollandalı Henk Rommy'nin oğlu Gilbert Rommy ile de karşılaştım ve görüştük. Şimdi bu polin aklına birşeyler mi getirmesi gerek? Dolayısıyla bununla hiçbir ilgisi yok.

 

G. savunmasının devamında şunları dedi:
"Polis ve Savcılık, bir kalem aldı ve tam olarak istediklerini yazdı. Ben her türlü insan ile görüşüyorum, tartışıyorum bunların kim olduğunu nerden bile bilirim? Savcı ve Polis sadece şüpheli olma ihtimali olan yansanlarla konuşmalarımı ve görüşmelerimi öne sürüyor ve şüpheli olmayan insanlar konuya hiç dahil edilmiyor."

 

Ahmet G.'nin resiminin olduğu sahte bir pasport polis tarafından el konuldu. Konu ile ilgili yargıcın sorusuna G. sessiz kaldı. Yargıç, "resiminizin olduğu ancak isim ve soy isim başka birine ait olan bu pasporta ne dersiniz?" G. sessiz kaldı.

 

Mahkeme, bir diğer şüphelinin davasını Çarşamba günü görüşecek. 1 Eylül Salı günü ceza taleplerinin talep edilmesi ardından avukatlara savunmaları için söz verilecek.

 

Avukatlar, Ahmet G.'nin eşinin tanık olarak sorguya çekmesi için açık bir şekilde ifade ettiler. G.'nin eşi daha önce, soruşturma yargıcına gelmeye cesaret edememişti, çünkü kocası (Ahmet G.) ve kızı  Mart 2019'da Amstelveen'de başarısız suikast girişimi atlatmıştı. O suikast girişiminde kızı bacağından kurşun almıştı.

 

Ahmet G.'yi ortadan kaldırmak isteyenler, G.'yi bulamadıkları için eşini öldürme ihtimali olduğunu ileri süren G.'nin eşi, "ben şu an Hollanda dışındayım. Mahkemeye katılmak istemiyorum çünkü can güvenliğim söz konusu bunun için mahkemeye para cezası ödemem gerekirse buna hazırım." diyerek katılmama gerekçesini anlattı. Avukatlar, katılamıyorsa o zaman video söyleşisi yapmasını önerdi.

Mahkeme, G.'nin eşini, yakın tarihte ifade vemeriyeceğini belirtti.

 

konu ile ilgili diğer haberi okumak için aşağıda yer alan manşet resimini tıklayın:



 

banner1
Yorumlar (2)
ÖZEL HABER | Amstelveen'de kara para aklama şebekesi çökertildi; Ahmet G, Hasan M için 3 yıl hapis - Yeni Nesil Medya - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] […]
Amsterdam ve Amstelveen'de 5 noktaya uyuşturucu baskını; Onlarca kilo uyuşturucu ele geçirildi - Yeni Nesil Medya - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] […]