ÖZEL HABER | Amstelveen'de kara para aklama şebekesi çökertildi; Ahmet G, Hasan M için 3 yıl hapis

Hollanda mahkemesi, büyük çapta uyuşturucu kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen Amstelveen'li Ahmet G. (57) iş arkadaşı Hasan M.

02.09.2020, 15:06 Haberler
ÖZEL HABER | Amstelveen'de kara para aklama şebekesi çökertildi; Ahmet G, Hasan M için 3 yıl hapis
Hollanda mahkemesi, büyük çapta uyuşturucu kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen Amstelveen'li Ahmet G. (57) iş arkadaşı Hasan M. (42) için 3 ile 2,5 yıl arası hapis istiyor. farklı dönemlerde yaptıkları işlerde yüz binlerce avroyu aklama ve faturada sahtecilik yaptıklarından şüphe ediliyor.

 

Hollanda'da tirajı yüksek gazetelerden Het Parool'da yer alan özel habere de, yargı, Mehmet G ve Hasan M, büyük meblağlarda 'sofistike yöntemle' kara para aklamadan suç örgütünün kurucu liderleri olarak görüyor. Mehmet G.'nin dört yıl içinde toplam 268.081,56 Euro akladığı ifade edilirken; Hasan M. 67,640,63 Euro. Kurdukları şirketlerinin bir milyon Euro'dan fazla para akladığı mahkemece ifade ediliyor.

 

Ahmet G.'nin temizlik şirketi savcılara göre, sahte fatura yapmak için kurulmuş bir şirket. Şirketin, yasal bir gelir yaratmanın ve vergi otoriteleri yanıltmanın olup bitenleri fark edilmekten kaçınmanın bir aracı olarak kullanılıyordu. Ahmet G, şirketi üzerinden eşine ve çocuklarına çok lüks bir yaşam sunuyordu.

 

Het Parool'a göre, G'nin, çocukları, 2003 yılından bu yana en az 238.160 Euro özel eğitim için ücret harcamıştı. G. ve eşi, evlerinde 17 bin Euroluk şarap stoğu yaptırmış ve Grote Wielen'deki eski evlerinde 8.000 Euronun üzerinde bir tabloya harcadıkları ve Türkiye'de çok fazla gayrimenkul sahibi oldukları ifade ediliyor.

 

ESRAR TİCARETİ VE BELÇİKA'DA 3 YIL HAPİS


Polisin G'nin evinde yaptığı aramada 18.510 Euro nakit buldu.  Ahmet G'nin iş arkadaşı olan ve başka bir şirketi yöneten Hasan M'nin şirketi, Ahmet G'nin şirketine yardım ediyordu. Savcıya göre, bu yardım karşılığı elden ödeme yapılıyordu ve kokain ticaretinden de kendisine bir hise kalacağı için Ahmet G'ye her konuda bu nedenle yardımcı oluyordu. Ahmet G, Belçika'da esrar ticareti dolayısı ile 3 yıl hapise çarpıtılırken o yıllarda birileri Ahmet G adına işi sürdürüyordu.

Ahmet G ve Hasan M ile çalışan başka kişilerde polis tarafından sorgulandı. Bu kişilerin söyledikleri mahkemede Hasan M ve Ahmet G'ye soruldu, tanımadıklarını belirtiler. Savcı, Ahmet G'ye yakın kişilerin yalan söylediklerini belirtti.

 

HOLLANDA İSTİHBARAT TEŞKİLATİ: AİVD TELEFON KONUŞMALARINI DİNLEDİ


Ahmet G.'nin gün içinde pek çok kişi ile telefon görüşmeleri ve randevu yapıyordu Hollanda İstihbarat Teşkilati; AİVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) göre, Ahmet G'nin görüştükleri kişiler uyuşturucu suçu ile bilinen kişilerdi. Yapılan konuşmalarda, temizlik şirketi veya yıkım şirketi hakkında konuşulmuyordu.

Ahmet G'nin, görüştüğü kişilerin uluslararası kokain kaçakçılığı olarak bilindiği için AİVD 2016 yılında G'yi takibe alma kararı aldı ve o tarihten 2020'ye kadar takip etti, AİVD yoğun bir şekilde veri toplandı. 16 Mart 2019 yılında Ahmet G'ye karşı yapılan başarısız suikast girişiminde 17 yaşındaki kızı bacağından yaralandı. Savcıye göre, iki kışı G'yi baskı altına almak ve sonrasında ortadan kaldırmak amaçlanıyordu.

 

Ahmet G'nin avukatı Jan-Hein Kuijpers savcının iddialarına karşı,"Sıcak hava balonu söndü" diyerek savcının iddialarının balon gibi söndüğünü bildirdi ve müvekkilinin hapse sokulmasına, medya üzerinden atmosfer yaratmaya karşı çıktı.

 

Avukat Kuijpers, savunmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Dört yıl önce suikast ve uyuşturucu kaçakçılığına yönelik bir soruşturma olarak başlayan Ahmet G araştırması, kara para aklama ve sahtecilik iddialarına yönelik bir soruşturmaya dönüştü. Balonun şimdiye kadar önemli ölçüde sönmüş olması savcı için hiç birşey ifade etmiyor. Savcının tek amacı, Ahmet G. mahkum edilmeli ve edileçektir."

 

Avukat konuşmasının devamında, "birkaç tanığın G.'nin temizlik endüstrisinde aktif olduğunu doğruladığını belirtti. Savcı, nakit para akışını bulamadı ve hiçbir müşteri yapılmayan işten şikayetçi olmadı" ifadelerine yer verdi.

 

Avukat, "Ahmet G, Hatalarından dolayı yargılandığını hissetti, ancak savcının iddianamesindeki tarih ve yazım hatalarının da olduğunu hatırlatı ve insani hatalar olur Ahmet G'de bulunan hatalar insani hatalardır" dendi.

 

G., araştırma bulgularının kendi aleyhine açıklandığını söylüyor: "Oğlum banka kartımı yanına aldı ve Girit'e bir seyahate gitti. Savcıların benim Girit'e gittiğim sonucuna vardı. Bu araştırmalarda çok fazla hata var" dedi.

 

Ahmet G'nin avukatı, mahkeme başkanı henüz son sözü söylemediklerine dikkat çekerek şu açıklamada bulundu:
"Savcılık gerçekten soruşturmayı istenilen yönde yürüttü, G'nin suçsuz olduğu konusunda saatlerce anlata bilirim. Her neyse, değerli zamanınızı almak istemiyorum ve kararınızı tüm güvenle bekleyeceğim."

 

Ahmet G'nin arkadaşı Hasan M. yaptığı savunmada, 2015 ve 2018 yılında evi polis tarafından basıldığını ancak her hangi bir kara paraya rastlanmadığını bildirdi.

 

Hasan M. konuşmasının devamında, uyuşturucu kaçakçılığı ve suikastlar ile ilişkilendirilen Ahmet G.'nin medyada "sağ kolu" olarak beni lansa etmesinden nefret ediyorum. Ben, "25, 26 yıldır aralıksız çalışıyorum. Ben kimsenin suç iş ortağı değilim. Burada on, yirmi, otuz dakika konuşabilir ve yaptığım işi anlata bilirim ama Ahmet G. ve ben her zaman çalıştık ve lüks bir hayat sürmüyorum. Aslında bu" diyerek kendini savundu.

Mahkeme, 12 Ekim 2020 saat 13: 30'da kararını verecek.

 



 
Het Parool'da yer alan haber Eşref Kerküklü tarafından Türkçe'ye çevirilmiştir. Aktif link verilmeden ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Eşref Kerküklü ©

banner79
Yorumlar (3)
ÖZEL HABER | Ahmet G.'ye karşı başarısız suikast girişimi davanın yönünü değiştirdi: Kızı suikast girişiminde bacağından kursun aldı - Yeni Nesil Medya - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] bir diğer şüphelinin davasını Çarşamba günü görüşecek. 1 Eylül Salı günü ceza taleplerinin talep edilmesi ardından avukatlara savunmaları için söz […]
ÖZEL HABER | Ahmet G.'ye karşı başarısız suikast girişimi davanın yönünü değiştirdi: Kızı suikast girişiminde bacanına kursun aldı - Yeni Nesil Medya - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] bir diğer şüphelinin davasını Çarşamba günü görüşecek. 1 Eylül Salı günü ceza taleplerinin talep edilmesi ardından avukatlara savunmaları için söz […]
Amsterdam ve Amstelveen'de 5 noktaya uyuşturucu baskını; Onlarca kilo uyuşturucu ele geçirildi - Yeni Nesil Medya - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] davanın yönünü değiştirdi: Kızı suikast girişiminde bacağından kursun aldı ÖZEL HABER | Amstelveen’de kara para aklama şebekesi çökertildi; Ahmet G, Hasan M içi… Hollanda’da Türk kızı; Kezban Avcı başından vuruldu: Kezban Avcı kimdir […]