ÖZEL HABER | Türkmeneli TV'de, psikolojik baskı ve tehdit

Merkezi Irak'ın Kerkük kentin de bulunan görsel yayın organı Türkmenli TV'nin Ankara'dan gönderilen müdür yardımcısı Ahmet Ömer Neccar, Türkmeneli TV çalışanlarına sesli mesaj göndererek psikolojik baskı ve tehdit ettiği öğrenildi. Irak Türkleri, tarafından whatsapp grublarında paylaşılan ve büyük tepkilere neden olan Neccar'ın sesli mesajı, Irak Medya çalışanların hakkını savunma kuruluşlarının da gündemine getirileceği bekleniliyor.

04.08.2020, 14:27 Haberler
ÖZEL HABER | Türkmeneli TV'de, psikolojik baskı ve tehdit

Merkezi Irak'ın Kerkük kentin de bulunan görsel yayın organı Türkmenli TV'nin Ankara'dan gönderilen müdür yardımcısı Ahmet Ömer Neccar, Türkmeneli TV çalışanlarına sesli mesaj göndererek psikolojik baskı ve tehdit ettiği öğrenildi.

Irak Türkleri, tarafından whatsapp grublarında paylaşılan ve büyük tepkilere neden olan Neccar'ın sesli mesajı, Irak Medya çalışanların hakkını savunma kuruluşlarının da gündemine getirileceği bekleniliyor.

Iraklı Türklerin iddiasına göre, Irak Türklerinin dosyasını elinde bulunduran Ankara'da bir 'kamu kurum' tarafından Ankara'dan, Kerkük'e görev almak üzere Türkmeneli TV müdür yardımcılığı görevine gönderilen Ahmet Ömer Neccar, sesli mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Selamün Aleyküm, Türkmeneli Televizyonu ve Radyo Whatsapp grubu. Çok değerli Türkmeneli TV çalışanları ve personelleri, hepinizin kurban bayramını kutlarım. Lafı fazla uzatmadan, bize gelen talimatlar var onu uygulamak zorundayız, kurulun bir talimatı var onu uygulamak zorundayız. Türkmeneli TV'nin sosyal medya hisapları ister Facebook, ister Twitter ve diğer hisaplarını, Türkmeneli TV çalışanları ve personelleri bu hisaplara 'icab' (sosyal sayfaları beğenmek, takip etmek) vermek zorundadır. Herkes bunu iyi dinlesin. Türkmeneli TV'de çalışan herkes 'icab' vermek zorundadır. Hiç bir mazeret kabul edilmiyor. Bize gelen talimat bu yönde, Türkmeneli TV'de nasıl çalışılıyorsa ve nasıl ordan ekmek yiliniyorsa öyle de Türkmeneli TV'nin sosyal medya sayfaları da takip edilecek ve beğeni verilecek. Bütün, 'muvazzaf' (Görevli, personel, çalışan) sosyal medya sayfalarınız gözetim altında. Nasıl ki başka sayfalara beğeni veriliyorsa, Türkmeneli TV'nin sayfalarına da verilecek. Bu günden itibaren, kim bunları uygulamazsa, idare kurulu gerekeni yapacaktır."

Saygı ve hürmetlerimle,
Ahmet Ömer NECCAR
Türkmeneli TV müdür yardımcısı


Ayrıca, Neccar'ın sergilediği tutum, Irak'taki gazeteciler tarafından eleştirildi, "bu tutumun sahibi, basın özgürlüğü ile hiç bir bağının olmadığını gösteriyor" şeklindeki açıklamalara yol açtı.

Ahmet Ömer Neccar'ın yaptığı o konuşma:

banner79
Yorumlar (0)