Riyaz Sarıkaya: İTC Türkiye Temsilciliği, ORSAM, Türkmeneli Vakfı ve Kerkük Vakfı Ankara’yı yıllarca yanlış yönlendirdi

Türkmeneli Partisi Lideri Riyaz Sarıkahya, konuk olduğu Açı Programı’nda çarpıcı açıklamalara yer verdi.

08.04.2021, 02:09 Haberler
Riyaz Sarıkaya: İTC Türkiye Temsilciliği, ORSAM, Türkmeneli Vakfı ve Kerkük Vakfı Ankara’yı yıllarca yanlış yönlendirdi

Açı Programı sunucusu Ahmet Seyit Yakup’un sorularını yanıtlayan Sarıkahya, tarihi nitelikte açıklamalara yer verdi. Soru üzere Sarıkahya, “Türkiye’de 4 kuruluş var Türkmen konusunda Türkiye’yi yanıltırlar her zaman yanlış işler yaparlar” ifadesini kullandı.


Türkmeneli Partisi Lideri Riyaz Sarıkahya, açıklamasının devamında şunları dedi:

Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilciliği, ORSAM, (Ortadoğu Araştırmalar Merkezi) Türkmeneli Vakfı bir de Kerkük Vakfı var bu kuruluşlar, Irak Türkmen Cephesi başkanı olanla otururlar bir takım pazarlığa girerler veya işbirliğine girerler farklı farklı hesaplara, işin maddi tarafından bahsetmiyorum. İTC başkanını Türkiye’ye Türkmenlerin lideri olarak gösterirler, aslında bu yalan. ITC başkanları hiç bir zaman Türkmenlerin lideri olmadı, onlar parti lideri. 

Bu kuruluşlar, (İTC Ankara Temsilciliği, ORSAM, Türkmeneli Vakfı ve Kerkük Vakfı) İTC başkanlığı ile ilgili ısmarlama raporlar hazırlarlardı. Kimi yanıltmak için, Pakistan’ı veya Hindistan’ı veya İngilizleri hayır, Ankara’da Türkmen konusu ile ilgili olan kuruluşları yanıltırlardı. 4 koldan yanıltırlardı. Sonuçta Ankara’daki Türkmen konusu ile ilgilenen şahıslar da insan 4 koldan sürekli yanlış bilgi ile besliyorsan o da yanılır. Türkmen ve Türkmeneli ile ilgili olmayan bir resim çiziliyor Ankara’daki ilgili kuruluşların nazarında.

İşte Riyaz Sarıkahya’nın verdiği o açıklamanın görüntüsü; izlemek için alta yer alan resime tıklayın:

Yorumlar (0)