Sır ölümün perde arkası; 'bal tuzağı'

Askerî Elektronik Sanayi (ASELSAN) mühendisi Ümit Kök’ün sır ölümünde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) izi çıktı. İzmir’deki soruşturmada ifade veren Hüseyin K.

01.08.2020, 10:53 Haberler
Sır ölümün perde arkası; 'bal tuzağı'
Askerî Elektronik Sanayi (ASELSAN) mühendisi Ümit Kök’ün sır ölümünde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) izi çıktı. İzmir’deki soruşturmada ifade veren Hüseyin K., 20 yıl önce intihar eden mühendis Ümit Kök’e, FETÖ’cülerin ‘Bal Tuzağı’ kurduğunu bildirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı 20 yıl önceki şüpheli ölümü mercek altına aldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘müşteki’ sıfatıyla ifade veren eski askeri okul öğrencisi Hüseyin K. FETÖ’nün askeri lise yıllarında geleceği parlak görülen öğrencilere ‘Bal tuzağına düşürmek’ adını verdikleri bir kumpas uygulandığını söyledi. Hüseyin K.‘nın ifadesine göre bu kumpas şu şekilde gelişiyor; öğrencilik yıllarında gelecek vaat eden öğrencilere erken yaşlarda kadın ve erkeklerle arkadaşlık kurduruluyor. Bu kişilerin belirli mevkilere gelmesi sağlanırken, özel hayatları şantaj unsuru olarak kullanılıyor. Böylece söz konusu kişiler örgütün istekleri doğrultusunda yönlendiriliyor.

ÜMİT KÜK'ÜN EŞİ TUZAĞIN NERESİNDE?
Hüseyin K. ifadesinde kendi yaptığı bir araştırmanın ayrıntılarını savcılıkla paylaştı. K., ifadesinde şu açıklamalara yer verdi:
 “2002 ya da 2003 yıllarında Aselsan’da mühendis olan ve F-16 sistemleri hakkında araştırma yapan ve proje hazırlayan mühendis Ümit Kök intihar etti. Ümit Kök’ün öldüğü hafta eşi Amerika’ya gitti ve gelmedi. Bunun bir bal tuzağı olduğunu düşünüyorum.”

banner79
Yorumlar (0)