Şok iddia: "Sağlık çalışanları aşı olmak istemiyor"

Almanya'nın Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, sağlık personeline aşı zorunluluğunu tartışmaya açtı.

13.01.2021, 18:17 Haberler
Şok iddia: "Sağlık çalışanları aşı olmak istemiyor"

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Markus Söder, yaptığı açıklamada, aşı olmanın vatandaşlık görevi olarak görülmesini istedi. huzurevlerinde çalışanlar arasında çok sayıda aşı olmak istemeyen kişi bulunduğunu belirten CSU lideri Markus SöderAlman Etik Kurulunun aşılamanın zorunlu olması mümkün olup olmayacağı, hangi gruplar için olup olmayacağı konusunda önerilerde bulunmasını talep edildi.


Aşı olmak vatandaşlık görevi
 

Aşılamayı teşvik etme konusuna değinen Söder, "spor, sanat, ve siyaset dğnyasında bilinen rol model insanların katılacağı bir aşı kampanyası başlatılması lazım" diyen CSU Lideri Söder, "Aşı olmak vatandaşlık görevi olması lazım" dedi.


Markus Söder’in aşı kampanyası teklifine, Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann’dan itiraz geldi. Kretschmann, "sağlık çalışanına baskı yolu ile aşı getirilmesi yerine ikna yolu il çalışmalar yapılması lazım" dedi.


Ben aşı olacağım

Sağlık çalışanların aşı olmayı reddetmesi toplumda güvensizlik yaratacağını belirten Kretschmann, "Aşılanma sıram geldiği zaman ben de aşı olacağım" dedi.

 

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)