Terör örgütü PKK'dan, Irak Türkmen Cephesi'ne tehdit

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, terör örgütü PKK’nın büro ve teşkilatlarını arayarak ölüm tehdidinde bulunduğunu açıkladı. BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’DAN IRAK TÜRKMEN CEPHESİNE TEHDİT TELEFONU! Erşat Salihi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlediği Pençe-Kartal Operasyonu nedeniyle PKK’nın Irak Türkmen Caphasi büro ve teşkilatlarına saldırıp yöneticilerini öldürmekle tehdit ettiğini bildirdi.

19.06.2020, 03:50 Haberler
Terör örgütü PKK'dan, Irak Türkmen Cephesi'ne tehdit

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, terör örgütü PKK’nın büro ve teşkilatlarını arayarak ölüm tehdidinde bulunduğunu açıkladı.






BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’DAN IRAK TÜRKMEN CEPHESİNE TEHDİT TELEFONU!

Erşat Salihi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlediği Pençe-Kartal Operasyonu nedeniyle PKK’nın Irak Türkmen Caphasi büro ve teşkilatlarına saldırıp yöneticilerini öldürmekle tehdit ettiğini bildirdi. ITC lideri Salihi, “Bu tehdit, Türkmenlerin siyasi kurumları üzerinden tüm Türkmenlere yöneliktir ve endişe vericidir.” diye konuştu. “Çocuk katili ve uyuşturucu kaçakçısı terör gruplarına Irak’ta faaliyet gösterme izni verilmemelidir.” diyen Salihi, ITC temsilciliklerinde koruma sayısını artırdıklarını kaydetti.

ITC RESMİ SÖZCÜSÜ MEHMET SEMAN AĞAOĞLU: TELEFONLA ARANARAK ÖLÜM TEHDİDİ ALDIK

Irak Türkmen Cephesi Resmi Sözcüsü Mehmet Seman Ağaoğlu’nun konuya ilişkin Kırım Haber Ajansına (QHA) yaptığı açıklama şu şekilde:

“15 Haziran 2020 saat 16:45 civarında ITC yetkilileri telefonla aranarak ölüm tehdidi aldılar ve sözde önümüzdeki saatler içerisinde infaz edecekleri bildirildi. Dikkatimizi çeken husus ise tehdit eden kişinin Kürtçe konuşması ve intikam için suikastlar yapacaklarını vurguluyor olmasıydı.

Irak Türkmen Cephesi olarak bugüne dek Irak’ın toprak bütünlüğünden yana bir siyaset izledik ve Irak’ın komşu ülkelerini tehdit eden terörist gruplardan kurtulması gerektiğini hep dile getirdik. ITC ve ITC’ye bağlı olan tüm kuruluşlar, devlette ve resmi makamlarda kayıtlıdır. Irak Başbakanının derhal soruşturma açmasını ve bu teröristlerin bir an önce yakalanması istiyoruz. Ancak aynı zamanda bizler ITC teşkilatları olarak yoğun güvenlik tedbirlerini de almış bulunuyoruz.

ITC resmi sözcüsü olarak bugün Irak başbakanı El-Kazimi’ye bir talebimiz oldu. Talebimizde Irak’ın komşu ülkelerini tehdit eden terör gruplarından bir an önce kurtulunması gerektiğini bildirdik, aksi takdirde Irak’ın komşu ülkelerle olan diplomatik çalışmalarını içten zedeleyeceğini de vurguladık. Milletimiz şunu bilmeli, tehditler bizi yolumuzdan ve haklı davamızdan geri koymayacaktır. ‘’

Kaynak: Aybala Polat - QHA Ankara



banner1
Yorumlar (0)