Tunahan Kuzu suçlamaları reddetti

Hollanda'da özel de Türkiye ve Fas kökenli seçmenlerin genel de herkesimin desteklediği Denk Partisi lideri Tunahan Kuzu, 21 Mart'ta genel başkanlığı bırakacağını açıkladı.   Parti lideri Kuzu, 21 Mart'ta açıkladığı genel başkanlığı bırakma kararında, "parti üyesi bir kadına yönelik sınır aşan davranışlarının" etkili olduğu belirtildi.

30.03.2020, 08:32 Haberler
Tunahan Kuzu suçlamaları reddetti
Hollanda'da özel de Türkiye ve Fas kökenli seçmenlerin genel de herkesimin desteklediği Denk Partisi lideri Tunahan Kuzu, 21 Mart'ta genel başkanlığı bırakacağını açıkladı.

 

Parti lideri Kuzu, 21 Mart'ta açıkladığı genel başkanlığı bırakma kararında, "parti üyesi bir kadına yönelik sınır aşan davranışlarının" etkili olduğu belirtildi.

 

Hollanda Televizyonu'nda (NOS) yer alan habere göre, Kuzı, Denk Partisi liderliğini, parti çalışanı bir kadınla olan "sınır aşan ilişkisi" nedeniyle bıraktı.

 

Denk Partisi'nin kadın çalışanı, Kuzu'nun görüşmelerinde "iş ilişkisinden daha fazlasını istediğini" belirtti. Denk liderinin daha saldırgan bir tutumla gücünü kötüye kullanması üzerine Hollanda Meclis Başkanı Hatice Arib'i bilgilendirdi. Ancak Arib, konuya dahil olmak istemediğini bildirdi.

 

Olayın odağındaki kadın çalışan, Denk Partisi'nin diğer iki milletvekili Selçuk Öztürk ve Fas kökenli Farid Azarkan'ı da bilgilendirdi. HP de Tijd dergisine göre, Azarkan, Kuzu'nun yaptığı şeyin hiçbir mazereti olamayacağını söyledi.

 

Tunahan Kuzu, suçlamaları reddederek, "sınır aşan davranış" iddiasının doğru olmadığını savundu.

 

Denk Partisi Genel Başkanı Selçuk Öztürk de, kadın çalışanla temasa geçti. Öztürk, Denk'in Avrupa Parlamentosu adayı Ayhan Tonca ile birlikte, parti çalışanı kadını Kuzu ile yüzleştirmek istediğini söyledi. Kadın çalışan bunu kabul etmedi. Platform Dergisi'in de yer alan habere göre bunun üzerine Kuzu, Denk Partisi liderliğinden istifa ettiğini açıkladı.

 

Hollanda'da göçmenlerin yoğun şekilde destek verdiği İşçi Partisi'nden (PvdA) milletvekili seçilen Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, 2015 yılında iktidar ortağı olan partilerinden ihraç edilmişti.

 

Kuzu ve Öztürk, PvdA'dan ihraçlarının ardından Denk Partisi'ni kurdu. Denk, Son seçimlerde Türkiye ve Faslı seçmenlerin oylarıyla 3 milletvekilliği kazandı.

 

Konuyla ilgili Denk Partisi’nden Selçuk Öztürk ve Ayhan Tonca’ya ulaşmaya çalıştık. Maalesef ulaşamadık.Daha sonra sekreter geri dönerek gelişmelerle ilgili basın açıklaması yapacaklarını bildirdi.

Yorumlar (0)