Türkmeneli TV'de neler oluyor? Yalman Haceroğlu istifaya zorlandı; Ahmet Ömer Neccar yeni müdür mü olacak?

Iraklı Türkmenlerin tek meşru görsel yayın organı Türkmeneli TV'de kazan kaynamaya devam ediyor. Hergün yeni bir skandalla gündeme gelen Türkmeneli TV, bugün de yılların genel müdürü

29.08.2020, 16:27 Haberler
Türkmeneli TV'de neler oluyor? Yalman Haceroğlu istifaya zorlandı; Ahmet Ömer Neccar yeni müdür mü olacak?

Iraklı Türkmenlerin tek meşru görsel yayın organı Türkmeneli TV'de kazan kaynamaya devam ediyor. Hergün yeni bir skandalla gündeme gelen Türkmeneli TV, bugün de yılların genel müdürü Yalman Haceroğlu'nun istifaya zorladığı son dakika haberi olarak Türkmeneli'ne bomba gibi düştü.

 

Türkmeneli'nde geniş yankı bulan istifanın, arkasında Ankara'nın zorlaması olduğu tartışılıyor. Ankara'da Türkmenlerin dosyasını elinde bulunduran ve Türkmenler tarafından, 'malum kurum' olarak adlandırılan bir kamu kurumunun isteği doğrultusunda geçtiğimiz aylarda Ankara'dan Ahmet Ömer Neccar adında bir kişinin Türkmeneli TV müdür yardımcılığı görevine getirildiği basına yansımıştı.

 

Türkmeneli'nde konu ile ilgili yapılan tartışmalarda, "Ankara, Yalman Haceroğlu'nun kalemini kırdı ve yerine aylar önce gönderdiği ve müdür yardımcılığı görevi verdirdiği Ahmet Ömer Neccar'ı müdür yapacaklar artı Türkmeneli TV'nin kontrolu tamamen Ankara merkezli olacak. Ahmet Ömer Neccar'e, her ne kadar milliyetçi süsü verilsede aslında milli bilinçten son derece yoksun olduğu yapılan yayınlarla ortada artı herkesce bir proje olduğu biliniyor"  İfadelerine yer veriliyor.

 

Haceroğlu, yerine Türkmeneli TV genel müdürü koltuğuna oturtulacağı beklenilen Ahmet Ömer Neccar, Türkmeneli TV'de görev aldıktan kısa bir süre sonra skandallar peş peşe patlak vermişti.

Neccar, Türkmeneli TV müdür yardımcılığı görevine başladıktan kısa bir süre sonra, Türkmeneli TV çalışanlarına baskı uyguluyarak TV'nin sosyal medya paylaşımlarını beğenmelerini ve yorum yapmalarını istemişti ve bu isteği yerine getirmiyenlerle ilgili çalışma başlatacağını bildirerek mobbing uygulamıştı. Bu olaydan kısa bir süre sonra, 'Zor Hedef 2' adında bir yabancı filme Türkmeneli TV'de yer verilmişti ve bu filmdeki alt yazılarda Türkçe küfürler yer alıyordu.

 

Türkmeneli'nde, Yalman Haceroğlu'nun istifası alta yer alan arapça açıklamalarla duyurulmuştu:

Yalman Haceroğlu

 

Ahmet Ömer Neccar ile ilgili altaki haberi okumak için manşet resimine tıklayın:

Yorumlar (0)