Türkmeneli'nin şairi Cihat Demirci hayatını kaybetti

Irak Türklerinin efsane şairi Türkmen edebiyatının unutulmaz ismi şair Cihat Demirci hastalığı dolayısı ile tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. uzun süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Türkmen şair Cahit Demirci, başkent Ankara'da tedevi olduğu hastane de hayatını kaybetti.

06.08.2020, 19:56 Haberler
Türkmeneli'nin şairi Cihat Demirci hayatını kaybetti
Irak Türklerinin efsane şairi Türkmen edebiyatının unutulmaz ismi şair Cihat Demirci hastalığı dolayısı ile tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

uzun süredir sağlık sorunları ile mücadele eden Türkmen şair Cahit Demirci, başkent Ankara'da tedevi olduğu hastane de hayatını kaybetti.

Irak Türkmen edebiyatından bir yıldız daha kaydı. Türkmen şair Cihat Demirci, Kerkük'te her kesim tarafından sevilen ve sayılan bir şairdi. Irak Türkleri tarihinde adını altın harflerle yazdıran Demirci, Türkmeneli Televizyonu'nda "Dedeler Yadigarı" programını sunucularından biridi.

Cihat Demirci kimdir?

Şair Cihat Demirci, 1954 yılında Kerkük'ün Piryadı semtinde dünyaya gelmişti. Kerkük'te, Türkmenleri savunan ve milli şiiler seslendirmesine rağmen, Kürt ve Araplar tarafından da çok sevilen biridi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Devlet Bakanı Aydın Maruf, şair Cihat Demirci ile ilgili birlikte paylaştıkları bir kare de şu ifadelere yer vermişti:
"Büyük şairimiz Cihat Demirci bugün ilaç için Türkiye Cumhuriyetine gidecek inşallah onu sağlıklı tekrar aramızda görmek isteriz dualarımız seninle"

Yorumlar (2)
Cihat Demirci'in cenazesi Kerkük'e gönderildi - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] Türkmeneli’nin şairi Cihat Demirci hayatını kaybetti […]
Cihat Demirci'nin cenazesi Kerkük'e gönderildi - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] Türkmeneli’nin şairi Cihat Demirci hayatını kaybetti […]