UİD Belçika başkanılığına Enis Çimen getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004’te Köln’de açılışına katıldığı ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ismiyle kurulan örgüt, 2018 yılında Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) ismini almıştı.

18.03.2021, 00:28 Haberler
UİD Belçika başkanılığına Enis Çimen getirildi

Almanya’nın Köln kentinde 24 Ocak’ta düzenlenen genel kurulda Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Bülent Bilgi görevi Köksal Kuş’a devretmişti.


Belçika’da ise UID adı altında 2. kongre yapıldı. Kongrede eski Başkan Basir Hamarat bugüne kadar öncülük ettikleri proje, program ve faaliyetlerden bahsetti. Hamarat 2014 yılından bugüne büyük bir özveri ile görevi taşımaya çalıştıklarını, bu süreçte kendisine yol arkadaşlığı yapan tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Bundan böyle kendisine ihtiyaç olduğu her anda yeni yönetimin yanında olacağını ve kendilerine güvenin tam olduğunu ifade etti.


Başkan Hamarat ve arkadaşlarının sunmuş olduğu faaliyet raporunun ibra edilmesinin ardından yeni yönetim için önerilen liste, katılımcıların tamamının desteği ile onaylandı.


Genel Kurul’da Başkan olarak listede aday gösterilen Enis Çimen bu bayrağı taşımanın kendisi ve arkadaşları için onur olacağını ifade ederek geçmiş yönetim kurulunda birlikte görev yaptığı arkadaşlarına teşekkür etti. Yeni Başkan Enis Çimen görev süresince toplumumuzun tüm kesimleri ile sağlıklı bir istişare kültürü geliştirmeye dikkat edeceklerini ve onların hak ve hukuklarının en güçlü savunucusu olacaklarını ifade etti.


T.C Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy UID Genel Kurulu’na kısa bir süreliğine katılarak yeni yöneticileri tebrik etti. Büyükelçi Ulusoy ayrıca tüm dünyada pandemi nedeniyle zor bir dönem yaşandığını ve bu zor zamanda dahi ülkemizin, insanlarımızın hak ve hukukunu savurmanın çok değerli olduğunu hatırlattı.


Ak Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz’de kongrede duygu ve düşüncelerini paylaşarak yeni yöneticilere başarılar diledi.


Güncel haber de yer alan bçlgilere göre, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı seçilen Köksal Kuş ise yaptığı kısa konuşmasında; ‘’ Hizmetlerinden dolayı eski yönetime teşekkür ediyorum. Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın UID olarak Türk toplumuyla, kuracağımız sağlıklı bir ilişki, yaşadığımız coğrafyalarda geleceğimizin en güzel bir biçimde şekillenmesini sağlayacaktır. Büyük bir omur ve şükranla devraldığımız bu bayrağı daha ilerilere taşıyarak, daha büyük işleri başarmanın mücadelesini yine birlikte vereceğiz’’ diyerek yeni yönetime seçilenlere üstün başarılar diledi.
 

UID YENİ YÖNETİM KURULU 

UID Belçika Genel Başkanı – Enis Çimen

Genel Sekreter –  Fatma Yardımsever

Teşkilatlanma Başkanı – Enes Demirci

Halkla ilişkiler Başkanı – Ahmet Kuruoğlu

Siyasi İşler Başkanı – Yunus Yıldırım

Kadın Kolları Genel Başkanı – Fikriye Ayrancı Keper

Kültür Sanat Başkanı – Sencan Akyüz

Gençlik Kolları Başkanı – İlkay Gül

Muhasip – Yılmaz Tilmaçcimen


Geçtiğimiz günlerde UİD Belçika önceki dönem başkanı Basir Hamarat, eşinin rahatsızlığını gerekçe göstererek istifa etmişti.

banner1
Yorumlar (0)