UİD Genel Başkanı Köksal Kuş, Eşref Kerküklü’ye konuştu: DW’nin haberi yalanlandı

Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş, gazeteci Eşref Kerküklü’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

13.02.2021, 01:13 Haberler
UİD Genel Başkanı Köksal Kuş, Eşref Kerküklü’ye konuştu: DW’nin haberi yalanlandı

Alman İstihbaratına yakınlığı bilinen Deutsche Welle (DW) Türkçe yayınında Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) ile ilgili ‘haber’ yapmış UİD’i yasadışı oluşumlarla bağlantılı olduğuna dair iddialarda bulunmuştu. Konu ile ilgili Eşref Kerküklü’ye konuşan genel başkan Köksal Kuş, ‘Elmas Topçu’ imzası ile DW’de yayınlanan ‘haber’in yalan ve algı olduğuna dair geniş kapsamlı açıklamada bulundu.


Köksal Kuş ve Eşref Kerküklü


Kuş, verdiği açıklamada “ 17 yaşında Almanya’ya babamın yanına geldim. Türkiye’de bana karşı o yıllarda ve ondan sonraki yıllarda açılmış her hangi bir dava yok. Almanya, Türkiye kadar vatandır bizim için. UİD Avrupa ülkeleri kanunlarına göre kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Ve bulundukları ülkenin yasasına bağlıdırlar” dedi.


UİD Genel Başkanı Köksal Kuş’un verdiği açıklamanın tam metni:


'TÜRKİYE’DE BENİMLE İLGİLİ HİÇ BİR DAVA YOK'
Türkiye’de liseyi bitirdikten sonra, babamın Almanya’da olması münasebeti ile 1979 yılının son aylarında Almanya’ya 17 yaşında geldim. Benimle ilgili Türkiye’de her hangi bir soruşturma-kovuşturma söz konusu değildir. Açılmış tek bir dava dahi yok. Ne geldiğim yıllarda ne de ondan sonraki yıllar da böyle bir şey söz konusu hiç bir zaman olmadı. Almanya’ya geldikten sonra düzenli olarak Türkiye’ye seyahatlerimi yapıyordum. Burada (Almanya'da) üniversiteyi bitirdim hayatımı burada sürdürüyorum, çocuklarım burada. Biz Almanya’yı da Türkiye kadar değerli görüyoruz, Türkiye kadar vatan biliyoruz. Bir takım ‘haber’ler de yer aldığı gibi, ‘istihbarat topluyor’ şeklindeki mesnetsiz iddialar kadar saçma bir şey olamaz. Biz Almanya’yı vatan edinmişiz. Vatan gördüğümüz ve ekmek yediğimiz bir yere asla ve asla ihanet etmeyiz. UİD (Uluslararası Demokratlar Birliği) Almanya’da ve Avrupa’nın diğer ülkelerindeki kanunlara göre kurulmuş meşru bir sivil toplum kuruluşudur. 


Demokratik bir ortamda genel kurul yapıldı ve ben adaylığımı koydum seçimler sonucu seçildim. Gayet demokratik ortamda gerçekleşen bir seçimdi.


'BAŞKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR EDERİZ'
Bir başka konu ise, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kabul etmesi neticesinde ziyarette bulunduk. Sayın Erdoğan’ın kabul etmesini ve sorunlarımızı dinlemesini memnuniyetle karşıladık ve kendilerine teşekkür ederiz. 



'UİD’İN YASADIŞI OLUŞUMLARLA BAĞI-BAĞLANTISI YOK'
Söz konusu, ‘haber’ de 'Almanyalı Osmanlılar' adlı oluşum ile adımız zikir ediliyor. Bizim bu yapı ile yakından uzaktan hiç bir bağımız-bağlantımız yoktur. Konu olan dönemde, ben teşkilatlanma başkanıydım. Bütün samimiyetimle söylüyorum söz konusu oluşumun hiç bir ferdi ile yan yana bile gelmedik. Böyle bir illegal yapı ile bizi nasıl bir arada değerlendirirler onu da anlamış değilim. 



'1915 OLAYLARINI TARİHÇİLERE BIRAKILSIN'
‘Haber’de yer alan bir diğer konu ise, söz de ‘Ermeni soykırımı.’ Bu sözde soykırım için gerçekleşen oylamada her vatandaş gibi fikir özgürlüğü kapsamında, Almanya yasalarına uygun bir şeklide miting yaptık ve tarihsel bir yalan olduğunu ifade ettik. Ve o mitikte ben de vardım her hangi bir taşkınlık olmadı. Ermeniler hakkında her hangi bir olumsuz slogan atılmadan, 1915 olaylarını tarihe ve tarihçilere bırakmamız gerektiğini ifade ettik buda bizim en doğal hakkımızdır. Birileri tarihsel yalanı gerçekmiş gibi savunurken, biz bu yalana karşı çıktığımız zaman neden kanunu çiğnemiş gibi lansa ediliyoruz anlamış değilim. Bugün olduğu gibi, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki atamayı destekleyenler kanun dışı oluyor ama atanmaya karşı çıkanlar yasal oluyor. Bunu anlamış değilim.


UİD (Uluslararası Demokratlar Birliği) Avrupa ülkelerinde yasaya göre kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur, bulunduğu ülkenin yasasına bağlıdır. Yaşadığımız ülkelerde mutluyuz ve yaşamaya devam edeceğiz.


Ne olmuştu?
Alman İstihbaratına yakınlığı ile bilinen ve Almanya’da yaşayan muhafazakar Türkler ile ilgili olumsuz haber yapması ile gündeme gelen, Deutsche Welle (DW) Türkçe yayınında Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) ile ilgili ‘haber’ yapmış UİD’i yasadışı oluşumlarla bağlantılı olduğuna dair iddialarda bulunmuştu.


EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)