UID Hollanda Bölge Başkanı Hasan Tekten: Türkiye'nin Hollanda'da lobi faliyetleri oluşturma vakti geldi!

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Hollanda Bölge Merkezi 22-04-2022 Cuma günü Hollanda'nın başkenti Amsterdam’da iftar programı düzenledi. UID Hollanda Bölge Başkanı Hasan Tekten yaptığı açılış konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tekten, ''Türk toplumunun Hollanda da ciddi manada lobi faaliyetleri oluşturma vakti geldi de geçiyor bile. Bu da, ancak ve ancak birlikte çalışarak, beraber hareket ederek, birbirimizi olduğumuz gibi kabullenerek başarılır'' dedi.

27.04.2022, 00:47 Haberler
UID Hollanda Bölge Başkanı Hasan Tekten: Türkiye'nin Hollanda'da lobi faliyetleri oluşturma vakti geldi!

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Hollanda Bölge Merkezi 22-04-2022 Cuma günü Hollanda'nın başkenti Amsterdam’da iftar programı düzenledi. Rhone Kongre Salonunda gerçeklesen iftarda  Hollanda'nın dört bir yanından davetliler katılırken, 
UID Hollanda Bölge Başkanı Hasan Tekten yaptığı açılış konuşmasında şu mesajları verdi: 

''Türk toplumunun, Hollanda'nın bir parçası olduğunu düşünüyoruz''

Öncelikle başı rahmet ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek Ramazan ayında, davetimize icabet edip iftarımıza katılan ve bu güzel sofrayı bizimle birlikte paylaşan herkesten Allah razı olsun.
UID Hollanda teşkilatımız olarak, Hollanda'da 60 yılı aşkın bir süredir yaşayan Türk toplumunun artık misafir değil, Hollanda toplumunun birer parçası olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bizler UID Ailesi olarak içinde yaşadığımız toplumla birlikte bu ülkenin bugününe, geleceğine yön gösteren ve çözüm üreten bir teşkilatız. Amacımız Hollanda'da yaşayan toplumumuzun, siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alandaki gelişimine yardımcı olurken, entegrasyon, eşitlik ve sosyal hayata katılım alanlarında da ortam oluşturmak ve bu alanlarda bilgilenmelerini sağlamaktır.

''Türk toplumunun Hollanda'da lobi faliyetleri oluşturma vakti geldi''

Hepinizce malum olduğu üzere Anavatanımız Türkiye ile Baba vatanımız Hollanda arasında son yıllarda yaşanan tatsız olaylar ve toplumumuzun aleyhine gelişen olumsuzluklar Başbakan Rutte’nin Türkiye’ye olan ziyaretiyle bir nebze de olsa yumuşama eğilimine girmiştir. Bu yeni gelişmeler sevindiricidir. Bizler bunu fırsata çevirip Hollanda'nın geleceğini birlikte inşa edebiliriz. Bunun için faaliyetlerini burada sürdüren diğer sivil toplum kuruluşlarıyla, mümkün olduğu kadar güç birliği oluşturarak Hollanda'da yaşayan Türk Toplumunu layık olduğu yerlere taşıyabiliriz.
Mart ayında Hollanda’da yapılan yerel seçimlerde maalesef toplumumuzun sandığa gitme oranları çok düşüktü. Hollanda'da yaşayan Türk toplumunun geleceğin Hollanda’sında etkili, yetkili ve söz sahibi olabilmesi için seçimlere katılıp oy kullanmaları ve iradelerini sandığa taşımaları gereklidir.
Artık Türk toplumunun Hollanda da ciddi manada lobi faaliyetleri oluşturma vakti geldi de geçiyor bile. Bu da, ancak ve ancak birlikte çalışarak, beraber hareket ederek, birbirimizi olduğumuz gibi kabullenerek başarılır.
Bu iftar programına katılan herkese tek tek teşekkürlerimi sunar, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Yüce Yaradandın niyaz eder, önümüzde gelen Ramazan Bayramı’nın mübarek olmasını dilerim.” diyerek UID Başkanı Hasan Tekten konuşmasını tamamladı

banner1
Yorumlar (0)