Ümit Özdağ İyi Parti’den istifa etti: Parti içinde FETÖ ile mücadele ettim bu Akşener'i rahatsız etti

İyi Parti kurucularından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa etti. Partiye FETÖ sızmalarının devam ettiğini belirten Özdağ, ‘Sızma girişimleriyle mücadele ettim, bu Akşener'i rahatsız etti’ dedi

05.03.2021, 11:23 Haberler
Ümit Özdağ İyi Parti’den istifa etti: Parti içinde FETÖ ile mücadele ettim bu Akşener'i rahatsız etti

İyi Parti kurucularından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ partisinden istifa etti. Partiye FETÖ sızmalarının devam ettiğini belirten Özdağ, FETÖ’cüleri Meral Akşener’in koruduğunu belirtti. Partide Atatürk milliyetçileri özleştirme edilirken yerlerine FETÖ’cülerin ve küreselcilerin alındığını kaydeden Özdağ yöneticilerin belediye ihaleleri uğruna partiyi sattıklarını iddia etti.

Ümit Özdağ dün düzenlediği basın toplantısı ile mahkeme kararıyla döndüğü İyi Parti'den istifa etti. İyi Parti'deki 'FETÖ'cü sızmanın devam ettiğini vurguladı. Özdağ, şöyle konuştu: "HDP ile anayasa çalışmalarını yürüten Bursa Milletvekili Ahmet Erozan'ın yönettiği İyi Parti Diplomasi Akademisi'nde, İstanbul İl Başkanı'nın eniştesi, üç kez FETÖ'den soruşturma geçiren Fırat Yıldır konferans verecekmiş. Ahmet Erozan'a da bu yakışıyor. FETÖ'den soruşturma geçirenlerin İyi Parti kadrolarına ders verdiği günlere de başladınız."

Kendisi ile ilgili ihraç operasyonunun, bir televizyon kanalında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili yaptığı konuşma üzerine başladığını vurgulayan Özdağ şu ifadeleri kullandı: Prof. Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri, Nevzat Bor, Fatih Eryılmaz, Ali Türkşen, Ali Aydın gibi isimlerin tasfiyesini, Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret eden etnik milliyetçilerin genel başkan yardımcılığına getirilmesi izledi. İyi Parti'den tasfiye edilen Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçiliğidir. Tasfiye edilenlerin yerine gelen ise FETÖ'cülerdir. Küreselleşmeci zihniyettir. Bu sızma girişimleriyle mücadele ettim. Bana yönelik Akşener'in kızgınlığının temelinde bu vardır. Bu parti kurulurken, Türk milliyetçilerine vermiş olduğum bir söz vardı; bu partiye FETÖ, PKK ve diğer etnik bölücü unsurlar, milli devletin altını oyan kişiler sızamaz. Ben bu sızmayla mücadele ettim, bu Akşener'i rahatsız etti.”

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ ile bağlantılı olduğunu noktalayan Özdağ, "İyi Parti içindeki FETÖ'cü ilerleme devam ediyor” dedi ve şu bilgiyi verdi: “Partideki FETÖ’cüleri Meral Akşener koruyor. Bunu da partide birçok kişi biliyor. Rize İl Başkanı'yla ilgili gizlilik kararı olan bir soruşturma var. Bunu açıklayan Güneysu ilçe başkanı görevden alındı.”

İyi Parti’nin HDP ile gizli anayasa çalışması yaptığı iddiasını tekrarlayan Özdağ şu görüşleri dile getirdi:

"Akşener istediği kadar inkar etsin, HDP ile kirli bir anayasa çalışması yapılmıştır. 64 saat görüntüsü var. Ahmet Erozan'ın katıldığını söylüyorum, bir kez 'yalan söylüyorsun' demedi. Akşener de Kılıçdaroğlu da Erozan için konuşuyor. Saadet Partisi Genel Başkanı, Akşener'i korumak için haberi olmadığını söylüyor. 2020 içinde İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz. Şu anda yetkileri alınmış bir genel sekreter. Poyraz’ın, Ömer Çelik başkanlığında bir anayasa çalışmasında görev aldığını söyleyenler var. Akşener bunu geçiştirmeye çalıştı. Bu üç iddiamın arkasındayım.”

Özdağ, HDP’nin Kars belediye başkanlığı seçimini de Akşener'in yanlış tutumundan dolayı kazandığını söyledi. Kendisiyle Akşener, Akşener ile değişik yetkililer arasındaki görüşmelerin hepsinin devlet kayıtlarında olduğunu, bir gün ortaya çıkacağını belirten Özdağ, “Akşener, HDP'nin kazanması karşısında sessiz kalmıştır, bu sürecin önünü açmıştır” diye konuştu.

Parti yönetimini, İyi Parti'yi CHP'nin uydusu yapmakla tenkit eden Özdağ şu iddialarda bulundu: Bunu söyleyince bana kızıyorlar. Bana kızacağınıza CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na, İyi Parti'yi aşağılayan Çanakkale İl Başkanı'na kızın. Belediye’den gelen çantalar, ihaleler ve makamlar karşısında İyi Parti’nin onurunu sattınız. Söylediklerimin kanıtı var.

Kendisi hakkında yeniden ihraç çalışmalarına başlandığı duyumu aldığını da kaydeden Özdağ şunları söyledi: "Siyaseten iyi tanıdığım Akşener'in beni tekrar İyi Parti'den ihraç edecek kadar cesur olmadığını biliyorum. İlk ihraçta da görünürde sorumluluktan kaçmıştı. Ben kendimi bildim bileli Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini savundum. Büyük Türk milletini her şeyden aziz bildim. Akşener beni ihraç edecek kadar cesur değildir ama Akşener'le birlikte kurucusu olduğum, kurucular kurulunu kendisiyle birlikte oluşturduğum İyi Parti'den istifa ediyorum.

Yorumlar (0)