VİDEO | Azerbaycan'a Destek Mitingi Hollanda'nın Lahey kentinde gerçekleşti (1)

Hollananda Azerbaycan Türk Kültür Derneği, Hollanda-Belçika Azerbaycanlılar Şurası ve Benelüks Azerbaycanlılar Kongresi ortaklaşa Hollanda'nın Lahey kentinde Temsilciler Meclisi önünde Azerbaycan'a Destek Mitingi düzenledi. Miting için izin alınan yer katılımcılara dar geldi, polis eşliğinde miting daha büyük bir alana alındı yaklaşık 800 1000 arası kişi katıldı.

19.10.2020, 21:07 Haberler
VİDEO | Azerbaycan'a Destek Mitingi Hollanda'nın Lahey kentinde gerçekleşti (1)
Hollananda Azerbaycan Türk Kültür Derneği, Hollanda-Belçika Azerbaycanlılar Şurası ve Benelüks Azerbaycanlılar Kongresi ortaklaşa Hollanda'nın Lahey kentinde Temsilciler Meclisi önünde Azerbaycan'a Destek Mitingi düzenledi. Miting için izin alınan yer katılımcılara dar geldi, polis eşliğinde miting daha büyük bir alana alındı yaklaşık 800 1000 arası kişi katıldı. Hollanda Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, (telefonla katıldı) Hollanda Türkleri Konseyi Mustafa Cingöz, Denk Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Çoban, Hollanda Türk Federasyonu Genel Sekreteri Erim Uğurlu ve Karabağ'da Şehit düşen ailelerin yakınları hazır bulundu.

 

Savaş alanında ağır darbe alarak püskürtülen Ermenistan ordusu, iki defa ateşkesi ihlal etmesi ve sivil alanları bombalıyarak mahsum insanların ölümüne neden olması Hollanda'nın Lahey kentinde yüzlerce katılımcı tarafından protesto edildi.

 

Tunahan Kuzu

 
Tunahan Kuzu: Karabağ Azarbaycan'dır

Denk Partisi milletvekili başarılı siyasetçi Tunahan Kuzu yaptığı konuşmada, Lahey'nin barış ve hukukun başkenti olduğuna vurgu yaptı ve Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu ve Azerbaycan'ın haklı olduğunun altını birkez daha çizdi.

Kuzu yaptığı konuşmada, "uluslararası hak ve hukuka baktığımızda, Azerbaycan'ın yaptığı müdafaa yüzde yüz yerindedir ve buna hiç kimse karşı çıkamaz, açık ve net birşekil de böyle bilinmelidir. Hollanda Parlamentosunda bunu dile getirdiğimizde birileri rahatsız oluyor, bırakın rahatsız olsunlar. Zalimin karşısında eğilmediğimiz gibi mağdurun da yanında olmasını biliriz. Karabağ Azerbaycan'dır" diye konuştu. (Kuzu'nun konuşmasını izlemek için tıklayın)

 

Erşat Salihi
 

Erşat Salihi: Kerkük'ten selam olsun Bakü'ye

Irak Türkmen Cephesi ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, mitinge telefonla bağlanarak terör örgütü PKK ve Ermeni terörine dikkat çekti.

Salihi konuşmasının devamında, "katil PKK ve Ermeni terörü asla topraklarımızda yuvalanmasına izin vermeyeceğiz. Can Azerbaycan'ımız için Hollanda'nın Lahey kentinde yaptığınız mitingi ve katılanları selamlıyoruz. Kerkük'ün kalasından, Bakü'deki giz kalasına selam olsun"  dedi. (Konuşmasını izlemek için tıklayın)

 

Mustafa Cingöz

 
Mustafa Cingöz: Sonuna kadar Azerbaycan'ın arkasındayız

Hollanda Türkleri Konseyi Başkan Yardımcısı Mustafa Cingöz, yaptığı konuşmada, "zafer Azarbaycan" dedi.

Cingöz, "Karabağ'da çarpışan Azerbaycan'ın soylu evlatlarının sonuna kadar arkalarındayız. Biz olan bitenlere seyirci kalamayız. 30 yıldır devam eden bu soruna dünya maalesef sessiz kaldı ve sonunda Azerbaycan öz topraklarımızı geri almak için bu yolu seçti" şeklinde konuşma yaptı. (Konuşmayı izlemek için tıklayın)

 

Mitinge ayrıca, Irak Türkleri, Doğu Türkistanlılar, Batı Trakyalılar, Hollanda'daki basın mensupları, Eşref Kerküklü, Ergün Kula, Hikmet Gür, Deniz Erkoçu ve Mehmet Ali Topçu katıldı.

 



 

Mitinkten kareler:







 

Yorumlar (2)
VİDEO | Azerbaycan’a Destek Mitingi Hollanda’nın Lahey kentinde gerçekleşti! İlhan Aşkın: Zafer bizim (2. Son) - Yeni Nesil Medya - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] öldürüldü? Sefa Yürükel: Gerçek CHP’liler, PKK ile bir araya gelmez VİDEO | Azerbaycan’a Destek Mitingi Hollanda’nın Lahey kentinde gerçekleşti (1) VİDEO | CHP Hollanda Birliği, PKK’nın siyasi ayağı HDP ile ortak eylem […]
Ermenistan destekçisi Oscar Elsenburg'tan, Hollanda milletvekili Tunahan Kuzu'ya küfür ve tehdit - Yeni Nesil Medya - Eşref Kerküklü 4 yıl önce
[…] Haberler VİDEO | Azerbaycan’a Destek Mitingi Hollanda’nın Lahey kentinde gerçekleşti (1) VİDEO | CHP Hollanda Birliği, PKK’nın siyasi ayağı HDP ile ortak eylem […]