VİDEO | Erşat Salihi'nin posteri Dakuk'ta tahrip edildi

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve kerkük milletvekili Erşat Salihi'nin, Dakuk ilçesinde törenle Dakuk halkına sunulan Salihi'nin devasa posteri, 4 saat sonra Dakuk halkı tarafından tahrip edildi. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Dakuk Bürosu tarafından, Türkmen ilçesi olan Dakuk'un çıkışına ve giriş yol kenarına yapılan ve törenle bölge halkına sunulan Salihi'nin devasa posteri, 4 saat içinde tahrip edildi.

09.08.2020, 14:34 Haberler
VİDEO | Erşat Salihi'nin posteri Dakuk'ta tahrip edildi
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve kerkük milletvekili Erşat Salihi'nin, Dakuk ilçesinde törenle Dakuk halkına sunulan Salihi'nin devasa posteri, 4 saat sonra Dakuk halkı tarafından tahrip edildi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Dakuk Bürosu tarafından, Türkmen ilçesi olan Dakuk'un çıkışına ve giriş yol kenarına yapılan ve törenle bölge halkına sunulan Salihi'nin devasa posteri, 4 saat içinde tahrip edildi.



Irak Türkmen Cephesi (İTC) Dakuk Temsilciliği'nin sosyal medya sayfasında poster açılışı töreni ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
"Türkmen lider ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi’nin posterleri, ITC Dakuk Temsilciliğinin katkılarıyla Türkmeneli Dakuk ilçesi giriş ve çıkış güzergahına asıldı. Asılan postaların açılış törenine Federal Polis Dakuk Bölge Sorumlusu Tümgeneral Mazın Muhammedavi, Albay Akit Muhammet, Kerkük Kalkan Dakuk Bölge komutanı Abbas Ali rıza, Dakuk Şura ve Ayan Meclisi heyeti ve ilçedeki siyasi parti temsilcileri katıldı."

Henüz kim ve ya kimler tarafından tahrip edildiği bilinmiyor ancak Türkmeneli'nde ve sosyal medya sayfalarında yapılan paylaşımdaki iddialara göre, Dakuk Türkmenlerinin yaptığı tartışılıyor.

Salihi'nin siyasetine eleştirel bakan Türkmenler, geçtiğimiz yıllarda ITC genel merkezi önünde Salihi'yi protesto etmek için hazırlıklar içinde olduklarını yaptıkları açıklamalarla duyurmuşlardı. Ancak protestodan iki gün önce Salihi, yaptığı görsel açıklamada, "Irak devletinden aldığımız bilgilere göre yakında ITC genel merkezi önünde teröristler, PKK'lılar eylem yapacak" demişti ve protesto yapmak isteyen Türkmenler Salihi'nin açıklamasına tepki göstererek, "biz terörist miyiz? Bu nasıl bir itham" diyerek ITC genel başkanı Erşat Salihi'ye tepki göstermişlerdi ve Salihi'ye karşı planlanan sivil protesto gerçekleşmemişti.

Erşat Salihi'nin Dakuk'taki devasa posterinin tahrip edilişini izlemek için tıklayın:



ITC Dakuk Temsilciliğin açıklmasının arapçası şu şekilde:

banner1
Yorumlar (0)