VİDEO | Heerlen'de Suriyeli aileye yapılan saldırı ve gerçekler: Eşref Kerküklü bölgede

Hollanda’nın Heerlen kentinde ırkçı komşusu tarafından fiziksel ve psikolojik saldırılara uğrayan Suriyeli aile Hollanda mahkemesi ve polisten umudunu kesince Belçika'ya sığındı.   Suriyeli aileye yapılan sistematik saldırıları Muslim Rights Watch Nederland (MRWN) bir video halinde yayınladı.

20.12.2020, 22:00 Haberler
VİDEO | Heerlen'de Suriyeli aileye yapılan saldırı ve gerçekler: Eşref Kerküklü bölgede

Hollanda’nın Heerlen kentinde ırkçı komşusu tarafından fiziksel ve psikolojik saldırılara uğrayan Suriyeli aile Hollanda mahkemesi ve polisten umudunu kesince Belçika'ya sığındı.

 

Suriyeli aileye yapılan sistematik saldırıları Muslim Rights Watch Nederland (MRWN) bir video halinde yayınladı. Hollanda’nın Heerlen kentine ikamet eden Suriyeli ailenin, ırkçı komşuları tarafından uğradığı sistematik saldırı ele alındı. Yayınlanan videoda aile reisi Mohammed Sakka, Suriye’deki savaştan kaçtıklarını ve Hollanda’ya sığındıklarını anlattı. Heerlen şehrindeki evlerine girdikten sekiz ay sonra yanlarına yeni bir kişinin taşındığını aktaran Sakka, yeni komşunun kendilerine sürekli saldırdığını belirtti.

 

Mohammed Sakka videoda yaptığı konuşmanın devamında, komşunun her sabah 08:20 saatlerinde çocukların okula gitmelerini beklediğini ve köpeğini çocuklarının ve eşinin üzerlerine saldırdığını söyledi. Aynı adamın, kızının başörtüsünü sokak ortasında üç defa çekmeye çalıştığını ve ailesine yaklaştığını anlattı.

 

De Limburger gazetesinde çıkan bir habere göre, Sakka, kadınlara ve çocuklara taciz ettiği iddia edildi. Gazeteci Eşref Kerküklü ve Ortadoğu İnsan Hakları Vakfı Başkanı Thair Al Mahdawi, olayın iç yüzünü araştırmak üzere bölgeye gitti ve komşular ile görüşme gerçekleştirdi. Komşular ile yapılan görüşmelerde, komşular Suriyeli aileyi savundu Hollandalı ailenin sorunlu bir aile olduğunu dile getirdi.

 

Eşref Kerküklü'nün yaptığı araştırma videosunu izleme için altakı resime tıklayın:

EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)