VİDEO | Hollanda parlamentosu sözde 'Ermeni soykırımı'nı tekrar kabul etti; Tunahan Kuzu'nun tepkisi sert oldu

Hollanda Parlamentosunda yapılan oturumda Hristiyan Birliği (Haçlılar Birliği - CU) Partisi parlamentoya sözde ‘Ermeni soykırımı’nı kabul ettirdi.

26.02.2021, 01:43 Haberler
VİDEO | Hollanda parlamentosu sözde 'Ermeni soykırımı'nı tekrar kabul etti; Tunahan Kuzu'nun tepkisi sert oldu

Hollanda Parlamentosunda oylanan sözde ‘soykırım’ tasarısı Hollanda’da göçmen kökenlilerin desteklediği Denk partisi dışında bütün partiler destek verdi.


Parlamento, 2004 yılında ilk tanımayı kabul ettiği tasarının, uluslararası alanda daha fazla tanınması gerektiğini de ifade etti.


Söz konusu tasarıda sözde ‘soykırım’ Ermenilerin yanısıra Aramilere, Süryanilere, Pontuslulara ve Yunanlılara karşı yapıldığıda iddia ediliyor.


Denk Partisi milletvekili Tunahan Kuzu, yaptığı meclis konuşmasında sözde ‘Ermeni soykırımı’ iddialarının her seçim öncesinde seçim malzemesi olarak gündeme sunulduğunu belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

Tarihi gerçekleri siyasiler değil tarihçiler ve hukukçular belirler. Sözde Ermeni soykırımı iddialarının araştırılması için Ermenistan devletinin arşivlerini genele açması gerekmektedir. Bu sebepten dolayı DENK Partisi olarak sunulan tasarıyı desteklemiyoruz.

Denk Partisi, Hollanda Temsilciler Meclisi'nd oylanan tasarıya karşı oy kullanan tek parti oldu.


Görüntüleri izlemek için alta yer manşet resimini tıklayın:





 

banner1
Yorumlar (1)
Erkan Demir 3 yıl önce
Bu adaletsizlik devsm decek.Türkiye savunmada olduğu müdetce siyasi lobi olmasığı müdetce bu kart daha cok önümüze gelecek.