VİDEO | Hollanda'da yılbaşı gecesi olaylı geçti! Farklı şehirler de olaylar yaşandı

Coronavirüsün (Covid-19) getirdiği kısıtlamalar dolayısı ile geçmiş yıllara göre, Hollanda 2021 yılına sakin girmesine rağmen yer yer farklı bölgelerde olaylar yaşandı.  Olayların yaşandığı kentlerden bir kısmı şöyle: Amsterdam, Rotterdam, Rijswijk, Leeuwarden, Arnhem ve Didam.

01.01.2021, 17:04 Haberler
VİDEO | Hollanda'da yılbaşı gecesi olaylı geçti! Farklı şehirler de olaylar yaşandı
Coronavirüsün (Covid-19) getirdiği kısıtlamalar dolayısı ile geçmiş yıllara göre, Hollanda 2021 yılına sakin girmesine rağmen yer yer farklı bölgelerde olaylar yaşandı. Olayların yaşandığı kentlerden bir kısmı şöyle: Amsterdam, Rotterdam, Rijswijk, Leeuwarden, Arnhem ve Didam.

 

Hollanda'da 2021 yılına bu olaylarla girdi: 

 

Rotterdam’da bir göz hastanesi doktorunun basına verdiği açıklamda, "son 23 yılın en sakin yılbaşının yaşadık. Geçmiş yıllara göre çok az insanın göz yaralaması sonucu hastaneye getirildiğini fark etti" dedi.

 

Didam’da bir araya gelerek kutlama yapmak isteyen bir grup gence, 1,5 metre sosyal mesafe kuralını çiğnediği gerekçesi ile ceza yağdırıldı.

 

Amsterdam’da polis aracıyla kaza yapan bisiklet sürücüsü ağır yaralandı ve hemen hastaneye kaldırıldı. Son durumu hakkında polis tarafından bilgi verilmedi.

 

Leeuwarden’da 14 15 kişilik bir grup genç havai fişeklerle polise saldırdı. Olay sonrası birçok kişi gözaltına alındı, sorguları devam ediyor.

 

Arnhem’de 70 civarında kişinin katıldığı bir yılbaşı partisini dağıtmak isteyen polis direnişle karşılaştı ve 3 polis memuru yaralandı. Çevik kuvvetin (ME) devreye girmesiyle 3 kişi tutuklandı ve parti sona erdirildi.

 

Rijswijk’te yaşanan bir patlama sonucu birçok kişinin elbiseleri alev aldı ve yaralananlar oldu. Sayıları bilinmeyen yaralılar hastanelerde tedaviye alındı.

 

Kral Willem-Alexander, belediye başkanı Van Hanen ve diğer yetkililerle birlikte Den Haag’da bulunan Haaglanden Sağlık Merkezini ziyaret etti.

 

Videoyu izlemek için alta yer alan resime tıklayın:



 

Alta yer alan haberi okumak için resime tıklayın:



EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (0)