Hollanda da Türkçe medya Sonhaber.eu adıyla Ömer Aşıran ve Yavuz Nufel nasıl tarihi nitelikli dolandırıcılık yaptılar; ve İbrahim Karaman neyin peşinde?

Hollanda'nın tarihinde böyle yolsuzluk görülmedi! Dolandırıcıları 'gazeteci ve yayıncı' olarak kabul etmeyen gazeteci Eşref Kerküklü ve gazeteci Oğuzhan Kılıç, Hollanda'daki bu tarihi konuyu masaya yatırarak değerlendirdiler. Tarihi bir...

22 Temmuz 2020, 23:21 Söyleşiler
Hollanda da Türkçe medya Sonhaber.eu adıyla Ömer Aşıran ve Yavuz Nufel nasıl tarihi nitelikli dolandırıcılık yaptılar; ve İbrahim Karaman neyin peşinde?

Hollanda'nın tarihinde böyle yolsuzluk görülmedi!

Dolandırıcıları 'gazeteci ve yayıncı' olarak kabul etmeyen gazeteci Eşref Kerküklü ve gazeteci Oğuzhan Kılıç, Hollanda'daki bu tarihi konuyu masaya yatırarak değerlendirdiler.

Tarihi bir yayın daha yapıldı. Bir süredir birkaç kişinin toplumumuzu kendice şekillendirme çabası içine girerek insanlarımızın ceplerindeki paraya göz dikerek şahsi menfaati için 'gazetecilik, yayıncılık' adı altında kamuoyu oluşturmaya çalıştıkları görülüyordu. Bunun üzerine halkımızdan gelen yoğun istek üzerine araştırmacı gazeteciler şu sorulara yanıt aradı;

- Ömer Aşıran SfvJ'den 'SonMedya' için aldığı yüzbinlerce euro parayı nasıl Türkiye'ye Karaman'a aşırıp kendisine Ak Partili kisvesi giydirerek, partinin arkasında saklanarak, sözde iş adamı oldu?

- Tescilli nitelikli dolandırıcı olarak aranan ve bu nedenle Hollanda'ya giremeyen kaçak Ömer Aşıran, gazeteci geçinen Yavuz Nufel'e (Nufel Yavuz), Aşıran'ı temize çıkartması için yolsuzluk parasının ne kadarını ona verdiği ne zamam açıklamayı düşünüyor?

- 'SonMedya' adıyla yaşama geçirmek için para alan Ömer Aşıran ve Yavuz Nufel ikilisi, yaşama geçirilmeden cebe indirilen paralarla prodüksiyoncu Ali A. ve pek isime nasıl paralarını ödemediler? Nasıl mağdur ettiler?

- Hızını anlamayan ve 'fake news' (yalan haber / nepnieuws) uzmanı olarak tanınan Yavuz Nufel neden Kanal Avrupa'ya ve gazeteci Zeki Şahin'e düşman oldu? Kanal Avrupa'dan ve Haber 7'den neden kovuldu?

- Nufel ve Aşıran ikilisi, 11 mart 2017 tarihli Rotterdam'daki Türk-Hollanda provokasyonu nasıl yaptılar, zemini nasıl oluşturdular, sonra kendilerini nasıl temize çıkartmaya çalıştılar, rolleri neydi?

- Her dönem FETÖ'ye yakınlığıyla bilenen bu çıkar şebekesi ekip Hollanda'da nasıl 'Life24' adıyla yeniden ortaya çıkarak bakın bu defa kimlerden para alarak kendisini temize çıkartmaya çalışıyor? Cesur gazetecilere iftiralar atan, cesur gazetecilerin arkalarından hakareteler eden İbrahim Karaman bu işin neresinde? Yavuz Nufel başarısız baskahaber.eu girişiminden sonra nasıl Karaman'ın yanına trasfer oldu? Karaman ve Nufel, konukları izleyicilerden fazla olan uydurduk 'Life24' yayınları ve Rotterdam'daki sanayi sitesindeki stüdyosu için nereden para aldığını neden gizliyor?

- Fethullahçıları savunmak ve reklam adı altında FETÖ'den para almak başta olmak üzere karanlık ilişkilerin ortasında bulunan Yavuz Nufel'e sahip çıkan kindarlığı ile tanınan İbrahim Karaman tüm bu kirli ilişkilerin neresinde?

- Burada EN ÖNEMLİ HUSUS, (Hollanda'daki cesur gazeteciler yanı sıra, Het Parool gazetesi'nin de anlattığı gibi) reyting uğuruna grupları karşı karşıya getirip çatıştıran ve para edinmek gibi şantaj yöntemlerini kullanarak kirli kalemiyle insanlara iftiralar atan gibi pek çok kötü huylarından bir türlü vazgeçmeyen, provokasyonlarıyla zaman zaman gündemi işgal eden Yavuz Nufel adlı kişisin samimi olmadığı ve gazeteci olmadığı gerçeğidir.

ÖMER AŞIRIN'IN 453 BIN EURO İFLAS YOLSUZLUĞU PARALARINA YAVUZ NUFEL'İN ORTAKLIĞI ve GİZLEMEYE ÇALIŞTIĞI GERÇEKLER
Tescilli nitelikli dolandırıcı olarak 'iflas yolsuzluğu' yaptığı sabit olan kaçak Ömer Aşıran'ın, hacmi 453 bin ile 180 bin Euro arasında değişen rakkamlardaki yolsuzluk işlemini yaptığı 2009-2012 yılları arasında; Yavuz Nufel, Ömer Aşıran'ın yanında çalışan tek, en yakın ve en önemli yardımcısıydı. Nufel'in, Ömer Aşıran'ın temize çıkartıp aklama çabasının nedeni ondan aldığı paralardır.

Nufel samimi ve ahlaklı ise Ömer Aşıran'ın Hollanda kurumlarından aldığı ve ardından da 'iflas yolsuzluğu' yoluyla buharlaştırdığı 453 bin ile 180 bin Euro arasındaki paranın hangi bölümünü, kaçını Yavuz Nufel'e verdiğini saklamak yerine aşırılan paranın ne kadarına yüzde kaç ortak olduğunu dürüstçe açıklamasıdır.

Aşıran'a 'patron' diyen Yavuz Nufel, iflas yolsuzluğunun yapıldığı dönemde onun yanında çalışıyor ve olup bitenleri en iyi bilen nadir sayıdaki kişilerdendir. Nufel bu özelliği nedeniyle bu haram paranın kaçta kaçını aldığını özenle gizliyor ve kimse bunu bilmiyormuş gibi utanmadan itibar sözcüğünü ağzına alabiliyor.

Kamuoyu ve dolandırılan mağdurlar sormaktadır; böyle bir ahlaksızlığa ortak olan böyle bir kişilik yapsında ahlak ve namus aranabilir mi? Yavuz Nufel'e itibar edilebilir mı?

Tarihî anektodlar eşliliğinde önemli bir oturumu sunuyoruz.:





https://www.esrefkerkuklu.com/hollandadaki-fethullahci-medya-ve-kriptolar-emrullah-akgunduzun-calisma-yontemi/

https://www.esrefkerkuklu.com/hollandadaki-life24-ibrahim-karaman-ve-nufel-yavuz-yavuz-nufel-gercekten-kimdir-perde-arkasindaki-gercek-nedir/

Yorumlar (0)