Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ​Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan'la Görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Kerkük temaslarını sürdürmeye devam ediyor. İşte detaylar..

23.04.2021, 08:13 KÜLTÜR-SANAT
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ​Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan'la Görüştü

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı ile birtakım görüşmeler düzenleyen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir heyetle bira raya geldi. Günel olarak gündemi yorumlayan bakanlık ve heyet görüşmelerin ardından birlik mesajı vermeyi ihmal etmedi.


Siyasi arenadaki durumlarım müzakere eden iki heyet pandemi sebebiyle aynı ortamda fazla kalmamaya özen gösterdi. Gerekli önlemlerin alınarak sağlanan görüşmelerde tarafların memnun oldular da gözden kaçmadı. İki bölgenin de sahada gayet aktif olması görüşmenin daha verimli olmasını sağladı. Görüşmeler neticesinde ilişkilerin daha da kuvvetleneceği mesajının verilmesi önemli bulundu


Heyetler Arası Samimi Görüntüler

ITC Başkanı Hasan Turan ve yardımcıları Heytem Muhtaroğlu ve Hişam Bayraktarı kapsayan heyette siyasi konuların yanı sıra kültürel paylaşımların da yapıldığı gözlemlendi. Her iki tarafın hediyeleşmesi siyaset sahnesinde çok görülmeyen bir nezaket örneği olarak akıllarda kaldı. Ilımlı bir havanın var olduğunu belirtirken Kerkük, Irak ve bölgedeki siyasi durumların tekrar gözden geçirilmesi, olası durumlar için projelerin üretilmesi, birlikte hareket edilmesinde mutabık kalınması gibi başlıklar konuşmanın geneline sirayet etmiş durumda.


Türk heyetinin ITC’nin yeni seçilen heyetini kutlamasının ardında gözlerin 10 Ekimde yapılacak Irak seçimlerine çevrilmesinin elzem olduğu hatırlatıldı. Gerek seçim çalışması esnasında gerek seçimler ve sonrası için birlikte olunması vurgusunun çok kuvvetli yapılması taraflar arasında dostane ilişkilerin daha güçlü şekilde inşa edildiğini de göstermiş oldu. İlerleyen günlerde heyetle yine görüşmelerin olacağının sinyallerini toplantının esnasında sık sık verildi.


EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

banner1
Yorumlar (0)