Köksal Kuş UID genel başkanı oldu! Köksal Kuş kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Uluslararası Demokratlar Birliğinin (UID) Almanya’nın Köln şehrinde genel merkezinde hazır bulunurken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ile Köln Başkonsolosu Turhan Kaya'nın internet üzerinden video konferans yöntemiyle genel kurula bağlandı.

25.01.2021, 23:51 Haberler
Köksal Kuş UID genel başkanı oldu! Köksal Kuş kimdir?

Seçim kurulu, Sırakaya başkanlığında Almanya'nın Köln kentinde bulunan UID Genel Merkezi'nde gerçekleşti. koronavirüs salgını önlemleri dolayısı ile delegeler oylarını video konferans yolu ile kullandı.


Seçim sonucu Köksal Kuş, UID'ın genel başkanı oldu. Genel kurulda Bülent Bilgi, yeni başkan Kuş’a, görevi teslim etti ve başarılar diledi.


Başkan Kuş, seçim sonrası kurulda yaptığı konuşmada, Koronavirüs salgını nedeni ile çalışmalarının kesintiye uğramaması için kongreyi çevrim içi düzenlediklerini aktardı.






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı  kararlı adımlarla 2004-2005 yıllarında  “Avrupalı Türk Demokratlar Birliği” (UETD) adı ile kuruldu.


Avrupa dışındaki ülkelerden gelen taleplere doğrultusunda 2018 yılında adı Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) olduğunu hatırlatan Köksal Kuş, "17 yıl içinde, genel merkezde, bölgelerde ve şubelerde görev almış başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. UID'in tüm varlığı ile yurt dışında yaşayan insanımıza, gönüldaşlarımıza ve tüm insanlığa bundan sonra da en üst düzeyde katkı sağlayacağını belirtmek istiyorum” konuşmasını yaptı.





Köksal Kuş UID genel başkanı seçilirken, MKYK için şu isimler belirlendi:

Genel Başkan Köksal Kuş
, Adem Taflan, Ahmet Günaydın, Ali Kılınç, Bilal Burhan Salı, Cahit Öner, Cihan Kankılıç, Hayrullah  Özcan, İsmail  Öztürk, Sahra  Şahin, Dursun Döngel, Erol Kesici, Fatih  Zingal, Furkan  Katırcıoğlu, Göksal Kadı, Halil Demir, Hatice Duman, İbrahim Tuncer, İsa Tikil, Lümeya  Serbest, Mehmet  Akkoç, Tuğrul Selmanoğlu, Ünal Özaydın, Yasin  Baş, Zuhal Aksoy, Talha Çelik, Sinan Kaplan, Seher Uygur

Serap Çoban, Serdar Yıldız, Savaş Yarar, Safiye Ulufer, Refika İğdeli, Ragıp  Çoraklı, Mehmet  Kocagül, Metin Şirin, Muhammet  Demirkaya, Musa Şenel, Mustafa Nihat Köklü, Osman Gökalp.





Köksal Kuş kimdir?


UID genel başkanı Köksal Kuş kimdir?


Kuş, 1962 yılında Gümüşhane’de dünyaya geldi. İlk ve orta eğtimini Gümüşhane de okudu. Gümüşhane Ticaret Lisesi’ne kaydını yaptıran Kuş, burada eğtimini başarılı bir şekilde tamamladı. 


12 Eylül’e gelinmeden Ülkücü Hareket’e mensup bir genç olarak siyasetle tanışan Köksal Kuş, 1979 sonu Almanya’ya göç etmek zorunda kaldı. 


Kuş, Türkiye’deki şartlar dolayısı ile Almanya’ya yerleştikten sonra eğitim hayatına burada devam etti ve makina mühendisliği öğretiminden sonra inşaat sektöründeki çalışmalarına devam etti.


Almanya’da ticaret dünyasında istihdam sağlayan iş insanı Köksal Kuş, Ülkücü tedris ve terbiyeden gelen bir Almanya Türk’ü olarak, Alparslan Türkeş döneminde - 1990’larda Almanya Ülkücü Türk Dernekler Federasyonu’nun çeşitli kademelerinde görevler yaptı.


Türk ve Müslüman kimliğine önem veren ve 2013’ten 2016’ya kadar dönemin UETD günümüzde UID Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kuş, 28 Şubat 2016’da yapılan 5.Olağan Kongre’de tekrar MKYK’ya seçilmişti. 


Türkçe yanı sıra Almanca ve İngilizce dillerini konuşan Köksal Kuş, 24 Ocak 2021’de UID genel başkanı seçildi. Kuş, evli ve 6 çocuk babasıdır.


EŞREF KERKÜKLÜ © ÖZEL HABER

Yorumlar (7)
Cahide Gürün 3 yıl önce
Hayırlı olsun Köksal Bey
Bahrem Ek 3 yıl önce
Saygi Deyer Bay Göksal Kuş.
Başkanliğa Seçilmişliğinizi Kutlar,Başarilarinizin devamini Dilerim, Üklemiz ve Halkimiz için verilmiş yerinde bir karar, Gelecek Başarilariniza Hayirli uğurlu olmasi Dileğimle.
Hayirli günler Dilemle,

Bahrem Ek
Europa investmen Agentur
[email protected]
Dursun 3 yıl önce
Taraflı birlik ve dernek benim için yok hükmündedir
Dursun 3 yıl önce
Taraflı birlik ve dernek benim için yok hükmündedir
Bahrem Ek 3 yıl önce
Saygi Deyer Bay Göksal Kuş.
Başkanliğa Seçilmişliğinizi Kutlar,Başarilarinizin devamini Dilerim, Üklemiz ve Halkimiz için verilmiş yerinde bir karar, Gelecek Başarilariniza Hayirli uğurlu olmasi Dileğimle.
Hayirli günler Dilemle,

Bahrem Ek
Europa investmen Agentur
[email protected]
Matson 3 yıl önce
Akp yurtdışı temsilcisi.
Ülkücü imiş diğer bir deyimle terrorist ve MAFYA
Almanya sizleri ve AKP propaganda sini yapıyorsunuz o zaman gidin memkeketinize.
Allah belanızı versin.
Arslan veli 6 ay önce
Sayın kuş Almanya'daki vatandaşların lütfen hakkını koruyalım turkiyeden emekli oluyoruz paramız kesiliyor yetmedi ceza yiyoruz.cekemeyen insanların sikayetinden hiçbir kanit olmaksızın,malesef ceza yiyoruz biz gurbetciler hep böyle altın yumurtlayan tavukmuyuz almanyada yabancıyız turkiyede yabancıyız Allah sonumuzu hayr eylesin