Olcay Kılavuz demir perdeyi yırtar tekrar Türkmenlere sarılır mı? 

28 Nisan 2022, 23:32 Yazarlar Eşref Kerküklü
Olcay Kılavuz demir perdeyi yırtar tekrar Türkmenlere sarılır mı? 

Hollanda'da, henüz Hollanda vatandaşı olmamış Iraklı Türkmenler Türkiye'ye vize almak için, Hollanda'da aktif olan ve T.C Konsolosluğun onayını almış Türkmen derneğinden Türkmen olduğuna dair onay alması gerekiyordu. Gerekiyordu diyorum çünkü bu bir dönem öyleydi hala öyle mi açıkçası bilmiyorum. Konsolosluğu arayıp vize için başvurmak istediğinizi söylediğimizde önce sizi bir Türkmen derneğine yönlendirirler, dernekte, 'başkan' olduğunu ileri süren yarı Türkmen birisi ile görüşüyorsunuz. Vize alıp Türkiye'ye gitmek yarı Türkmen yarı başka milliyete mensup bu kişinin iki dudağından çıkan onaya bağlı. Bu kişide 7 ceddinizi sorar sonra, "bizim derneğe üye olmanız lazım. Üyelik için ay da 10 Euro veriyorsunuz üye olduğunuz zaman bir yılık peşin ödeyin" der ve oracıkta 50-60 Euro neyse artık kopartır sizden. Daha Türkiye'ye gitmediniz daha vize almadınız 50-60 Eurodan oldunuz. Çok ilginçtir bu utanç verici durum sadece Türkmenler için geçerli, Iraklı Kürtler ve Araplar elini kolunu sallayarak gidip vizesini alır ve Türkiye'ye uçar. 

Geçtiğimiz hafta 3 günlük bir konu üzerinde araştırma yapmak üzere Ankara'ya gittim. Gitmişken MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile görüşmek için meclisteki yerini aradım randevu almak istedim. Telefona bakan kişi ile aramızda geçen diyalog aşağıdaki gibi gerçekleşti:

Telefona bakan kişi: “Olcay Kılavuz’un makamı buyrun.”

Ben: “Merhaba Eşref Kerküklü ben Olcay Kılavuz’u nezaket ziyareti yapmak istiyorum.” 

Telefona bakan kişi: “Anladım Kerkük’ten siniz nerede ikamet ediyorsunuz peki.”

Ben: “Şu an Ankara’da bir hotelde kalıyorum.”

Telefona bakan kişi: “Anladım bu bizim ee Hüseyin diye bir arkadaşımız felan var tanır mısın onları?” 

Ben: “Hüseyin? Hangi Hüseyin?”

Telefona bakan kişi: “Hüseyin Remzi ile görüşün onun vasıtası ile bize ulaşın, biz de ona göre bilgi verelim. İsim neydi.”

Ben: “Eşref Kerküklü”

Telefona bakan kişi: “Anladım, dediğim gibi yapın ona göre haberleşelim.”

Ben: “Tamam iyi günler.”

Telefona bakan kişi: “İyi günler.”

Bir dakika süren bu konuşma yukarıda yazdığım vize hikayesini hatırlattı bana. Olcay Kılavuz ile görüşmek isteyen herhangi bir toplum mensubu Türkmenlerden daha hızlı görüşür ve Hüseyin Remzi'nin onayına gerek bile kalmaz. 

Buradan bu vesileyle Olcay Kılavuz ile görüşmek isteyen Iraklı Türkmenlere seslenip şunu söylemek istiyorum; Olcay Kılavuz ile görüşmek istiyorsanız Türkmen olduğunuzu söylemeyin çünkü Türkmen olduğunuzu söylerseniz Hüseyin Remzi'nin insafına kalırsınız görüşme durumu olmayabilir. 

Bu konuyu Hüseyin Remzi ile görüştüm oda bunu doğruladı ve Olcay Kılavuz ile görüşmeme onay vermedi. 

Olcay Kılavuz'un bundan haberi var mı bilmiyorum ama onaylı görüşme konusuna baktığımız zaman, Kılavuz'un iki kişi tarafından kafeslendiğini düşünebiliriz. Olcay Kılavuz gibi bir Ülkücü kafeslenmeyi ve Türkmenlerle arasına demir perde örülmesini biliyor mu? Ki bu konuyu Hüseyin Remzi ile konuştuğumda "biliyor" demişti.
Türkmen toplumunu çok iyi bilirim Türkmenler Olcay Kılavuz'un kafeslendiğini öğrense çok üzülür. Bence Olcay Bey bu konuyu bilmiyor. Bilse hem Hüseyin Remzi'yi hem de adını bilmediğim ve ‘O’ olarak adlandırdığım kişiyi sert tavırla ikaz eder, demir perdeyi yırtar ve Türkmenlere sarılır. 

Olcay Bey'in bu durumu öğrenmesi için bir iki girişimde bulunacağım. Çünkü bu tutum istismara yol açabilir. Tıpkı vize konusunda istismar olduğu gibi.

Hüseyin Remzi adı pek çok olaya karışmış ve Olcay Kılavuz’a yakınlığı ile bilimenin yanında Iraklı Türkmen olup, Ankara’da yeni kurulan ‘Türkmeneli Uluslararası’ adlı bir derneğin başkanıdır. 

Şunu da belirtmekte fayda var; Hüseyin Remzi’nin bir sesli mesajı esrefkerkuklu.com'da haber olarak yer aldı. Sesli mesajında açıkça, Irak Türkmen Cephesi Ankara önceki dönem temsilcisini tehdit ve küfür ediyor. Ancak eski temsilci Mehmet Tütüncü hukuka baş vurmayı düşünmüyor. Hüseyin Remzi, Türkiye’de yaşayan Iraklı Türkmenler üzerinde korku yaratmış durumda.  Türkiye’deki Türkmenler ise, “bu korkunun ana nedeni Olcay Kılavuz’dur. Kılavuz, Remzi’ye destek oluyor” şeklinde değerlendiriyor durumu.

Değerli okur düşün bir dernek başkanı yani Hüseyin Remzi ile ilgili Türkiye’de yaşayan Iraklı Türkmenler arasında, ‘Türkmen aydını’ olarak tanılan kişiler korkudan açıklama vermek istemiyor. Başta maalesef Irak Türkmen Cephesi Ankara önceki yönetimi.  

Ben inanıyorum ki; Olcay Kılavuz Türkmenleri çok sever ve Hüseyin Remzi üzerinden kendisi ile görüşme konusunu bilmiyor ve bunu öğrendiği zaman hem Hüseyin Remzi’ye hem de sonradan adını öğrendiğim Oğuzhan Gök’e sert tepki gösterir. 

Önümüzdeki süreçte yeni bir haber daha yapacağım ordada duyacaklarınız karşısında şaşıracaksınız.

Ayrıca, Türkmeneli Uluslararası adlı derneğin başkanı Hüseyin Remzi ile ilgili köşe yazısı veya haber yapmadan önce devamlı olarak söz hakkının olduğunu hatırlatıyorum WhatsApp üzerinden ancak kendisi sessiz kalarak söz hakkını kullanmak istemiyor.

Yorumlar (1)
Attila Abbas Kalandar 2 yıl önce
Adilik bu kadar
Sarı çizmeliI Hüseyin ağa