Bakan Kurum Keçiören Belediyesini ziyaret etti:

- "Ankara'mıza 4 milyon metrekare büyüklüğünde 9 tane millet bahçesi yapıyoruz. Bu millet bahçelerinin en büyüğünü de Keçiören'imizde, Bağlum'da yapacağız. Yaklaşık 370 bin metrekare alanda hem Keçiören'e hem de Ankara'mıza hizmet edecek"

08.04.2021, 20:03 Politika
Bakan Kurum Keçiören Belediyesini ziyaret etti:

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'ya 4 milyon metrekare büyüklüğünde 9 millet bahçesi yapacaklarını ve bunların en büyüğünün Bağlum'da olacağını bildirdi.

Keçiören Belediyesini ziyaret eden Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ilçe için yoğun mesai harcadığını belirtti.

Kurum, Bakanlık olarak kentsel dönüşüm, millet bahçesi, yürüyüş, bisiklet yolları, atık su arıtma tesisleri altyapı ve üstyapı hizmetleri için belediye ile uyumlu içinde çalıştıklarını, ziyaret sırasında da birçok projeyi istişare ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin her yerinde çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütüldüğünü vurgulayan Kurum, "Kentsel dönüşümden, millet bahçesine nerede bir afet olsa orada vatandaşlarımızın yarasını saracak adımları hızlı şekilde atacak projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün kayyumlarımızla bir toplantı yaptık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki belediyelerimize, şehirlerimize ilişkin sorunları hep birlikte bakanlarımızla birlikte istişare ettik."

Kurum, Kızılcahamam'da yangın nedeniyle zarar gören esnafı ziyaret ettiklerini anımsatarak, "Hızlı şekilde vatandaşlarımızın oradaki yangın sebebiyle mağduriyetlerini giderecek adımlarımızı da atacağız. Yeni çarşımızı en kısa sürede yaparak teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye genelindeki millet bahçelerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Kurum, şu bilgileri verdi:

"81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda 303 projemiz var. Sahada 50'yi aşkın projeyi tamamladık. Devam eden de 200'ün üzerinde projemiz var. Etaplar halinde tamamlayıp 2023'e giden yolda da şehirlerimizdeki yeşil alan miktarını arttıracak adımları atıyoruz. Ankara'mıza 4 milyon metrekare büyüklüğünde 9 tane millet bahçesi yapıyoruz. Bu millet bahçelerinin en büyüğünü de Keçiören'imizde, Bağlum'da yapacağız. Yaklaşık 370 bin metrekare alanda hem Keçiören'e hem de Ankara'mıza hizmet edecek."

Kurum, Bağlum Millet Bahçesi'nin 11 Haziran'da ihaleye çıkılacağını vurgulayarak, önümüzdeki yıl sonuna kadar bitirileceğini ve yatırım değerinin yaklaşık 70 milyon lirayı aşacağını bildirdi.

- Cumhuriyet Kulesi için belediyeye 50 milyon lira finans desteği

Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi için İller Bankası Genel Müdürlüğü eliyle belediyeye 50 milyon lira finans desteği sağladıklarını açıklayan Kurum, "En kısa sürede kulemizi bitireceğiz ve gerek rekreasyon alanlarıyla gerek çevre düzenlemesi projesiyle yine Keçiören'imizin markasına marka katacak bu projemizi de tamamlıyor olacağız." diye konuştu.

Kurum, Keçirören Belediyesinin yürüyüş ve bisiklet yolları yaptığına işaret ederek, "Hedefimiz tüm Türkiye'yi bisiklet yollarıyla örmektir. Yeşil alan miktarlarını ve yürüyüş alanlarını artırmaktır. Bu çerçevede de Keçiören'de bazı mahallelerimizde 4 milyon bedelli yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağız. 2 milyon lirasını hibe, 2 milyon lirasını da İller Bankası Genel Müdürlüğümüzden kredi vermek suretiyle sürecimizi tamamlayıp, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek adımları atacağız." diye konuştu.

Bakan Kurum protokol yolundaki okul ve sosyal donatı ihtiyacını da karşılayacaklarını bildirdi.

Belediyenin arazi tahsis talebinde bulunduğunu da belirten Kurum, "Gerek spor alanlarının sayısını artırmak, gerek yeşil alanların sayısını artırmak, gerek belediyenin daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla belediye hizmet alanı tahsis talepleri oldu. Tahsislerimizi Keçiören Belediyemize yaptık." dedi.

Kurum, Keçiören'deki kentsel dönüşümü hızlandıracak adımları da atacaklarını kaydetti. Bu çerçevede 100 dönüm rezerv alan tahsisi yapacaklarının altını çizen Kurum, "Bu rezerv alan tahsisiyle kentsel dönüşüm ihtiyacı olan mahallerimizde belediyemize gerek arazi desteği gerek yapımda TOKİ ile yapım desteği vererek Keçiören'imizin ihtiyaç duyduğu belediyemizle birlikte kentsel dönüşümü yürütüyor olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'a verdikleri destekler için teşekkür etti.

banner1
Yorumlar (0)