Hollanda’da Yeni Korona Virüs Tedbirleri Açıklanacak Vatandaşlar Gergin

Hollanda Başbakanı korona virüs hakkında çeşitli beyanlarda bulunurken vatandaşın panik olmaması gerektiğini beyan etti. İşte detaylar..

19.04.2021, 08:13 Sağlık
Hollanda’da Yeni Korona Virüs Tedbirleri Açıklanacak Vatandaşlar Gergin

Günlük vaka sayılarını değerlendiren ve bu değerlendirmeler ışığında yeni önlemleri vatandaşla paylaşan Hollanda Başbakanı Mark Rutte pandemide 3. Dalgadan korunmak için önlem alınması gerektiğini hatırlattı. Önlenmelerin gevşetilmeyeceğinin sinyalini veren Rutte ek önlemlerin kapıda olduğunu vurguladı. Risk alınacağının altını çizen başbakan ülke ekonomisi ile ülkenin sağlığı arasında ciddi anlamda bir seçim yapılmasının gerektiğini ve bu seçimde ülkenin, vatandaşın sağlığının seçileceği vurgusunu yaptı. Özellikle kalabalık olma ihtimali olan işletmelerin randevu sistemiyle çalışacağını belirten Rutte işletmelerin akıbeti hakkında da açıklamalarda bulundu. Berber, kuaför ve güzellik salonlarına da randevuyla alım yapılmasının ön görüldüğü açıklanırken bu işletmelere şimdilik serbestilik verileceği konuşuluyor. Verilecek olan bu serbestilik de kontrollü olacak ve sıkı teftişlerden geçirilecek.

Her Mağazaya İki Müşteri

Aynı randevu sisteminin mağaza ve iş yerleri için de geçerli olacağını belirten Hollanda Başbakanı Mark Rutte en az 4 saat öncesinden randevu alınmasının zorunlu olacağını belirtti. Evlere, iş yerlerine kapıda hizmet suna işletmelerin vatandaşla birebirde muhatap olunmayacağını ödemelerin önlen şekilde yapılıp istene siparişin uygun bir yere bırakılıp müşterinin siparişi o şekilde alacağı belirtildi. Hollanda’da uygulanan bu sıkı tedbirler mağazalarda bulunacak kişi sayısına kadar belirlenmiş durumda. Kat başına her mağazada 2 müşterinin bulunacağını belirten Hollandalı yetkililer bu sınıra riayet edilip edilmediğini kontrol edecek. Müşteriler ile mağaza çalışanları çok sıkı şekilde temasta olmayacaklar ve müşteriler 10 dakikada bir değiştirmek suretiyle sirkülasyon sağlanacak.

banner1
Yorumlar (0)