Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası, Alanya'da tamamlandı

- Erkeklerde Kenan Sarı, kadınlarda ise Rahime Tekin birinci oldu- Kategorilerinde dereceye giren 16 sporcu milli takıma seçildi

24.04.2021, 14:10 Spor
Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası, Alanya'da tamamlandı

ANTALYA (AA) - Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası, Antalya'nın Alanya ilçesinde yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından Alanya ilçesinde gerçekleştirilen yarışa, 20 yaş altı ve büyükler kategorilerinde yaklaşık 300 atlet katıldı.

Yarışmalarda atletler 20 yaş altı kategoride 5,5 kilometre, büyüklerde ise 10 kilometrelik parkurda ter döktü.

Organizasyonda büyük erkelerde Kenan Sarı birinci, Ramazan Sönmez ikinci, Rıdvan Taş üçüncü oldu. Büyük kadınlarda Rahime Tekin birinciliği, Gizem Nur Keskin ikinciliği Berfin Barışer üçüncülüğü kazandı.

20 yaş altı erkeklerde birinciliği Mehmet Vefa, ikinciliği Oğuz Güven, üçüncülüğü Emre Kara elde etti. Kadınlarda ise Fadime Ayazma birinci, Tuğçe Özkan ikinci, Şeydanur Acar da üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri federasyon yetkililerince verildi.

Yarışlarda kategorilerinde ilk dördü alan 16 sporcu, 15 Mayıs'ta Romanya'da yapılacak Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

TAF Başkanı Fatih Çintimar gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası'nı aynı zamanda Balkan ve Avrupa Milli Takım Seçme Yarışları olarak yaptıklarını söyledi.

Burada ilk dörde giren sporcuların önce Balkan ardından da Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsil edeceğini dile getiren Çintimar, "Bu branşta Avrupa'nın en iyi milli takımlarından birine sahibiz. Son yıllarda yapılan Dünya Şampiyonası'nda da Avrupa Şampiyonası'nda da kürsüde yerimizi aldık. Zaten Balkan Şampiyonası'nda çok fazla rakibiz olmuyor." ifadelerini kullandı.

banner1
Yorumlar (0)