Amsterdam’ın yeni Türkiye başkonsolosu! Görevine başladı, mesajı verdi

Amsterdam’da yeni Türkiye Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy göreve başladı

16.12.2022, 15:20 Genel
Amsterdam’ın yeni Türkiye başkonsolosu! Görevine başladı, mesajı verdi

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy olmuştu.

Ersoy, bugün Hollanda’daki görevine başladı.

T.C. Amsterdam Başkonsolosluğu sosyal medya hesaplarından yeni başkonsolosun mesajını yayınladı.

Mesajda, Ersoy’un, görev bölgesi olan Kuzey Hollanda, Utrecht ve Flevoland eyaletlerindeki vatandaşlara hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtildi.

Ersoy, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Vatandaşlarımız. Hollanda’daki Türk toplumunun degerli üyeleri, T.C. Amsterdam Başkonsolosu görevine 15 Aralık 2022 tarihinde başladım. Üstlendiğim bu onurlu vazife çerçevesinde Başkonsolosluğumuz görev bölgesi olan Kuzey Hollanda, Utrecht ve Flevoland eyaletlerindeki vatandaşlarımıza hizmet edecek olmaktan heyecan ve mutluluk duyuyorum. Başkonsolosluğumuz 2018 yılından bu yana Amsterdam şehrinin merkezindeki Museumplein bölgesinde, ülkemizin itibarına yaraşan, vatandaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayan müstesna bir binada faaliyet göstermektedir.

Dünyada en yaygın diplomatik ağa sahip ilk 5 ülke arasında yer alan Türkiye’nin, Hollanda’da en son faaliyete geçen temsilciliği hüviyetindedir. Halefim, birinci sınıf Başkonsolos Engin Arıkan’ın yoğun ve bașarılı gayretleri neticesinde vatandaşlarımıza etkin ve sûratle hizmet verebilecek personel altyapısını oluşturma konusunda önemli aşama kaydedilmiştir. Konsolosluk işlem hacmi bakımından ülkemizin dış temsilcilikleri arasında ilk 20 temsilcilik arasına girmiş olması bu başarının somut bir göstergesidir. Hollanda ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar yapan görev bölgemizdeki Tūrk toplumu, onları temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla mevcut yakın ilişkileri sūrdürmek için gerekli tūm gayreti göstereceğimi, bu vesileyle vurgulamak isterim. Başkonsolosluğumuz, ben dâhil Başkonsolosluk personelimiz sizler için her ihtiyaç duyulduğunda erişilebilir, yardıma hazır olmaya devam edecektir.

Bir diğer önceliğimiz de Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilere katkıda bulunmak, Hollanda’ da yaşayan vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin karşılanmasını temin etmek űzere görev bölgemizdeki yerel yönetimler ve makamlarla iş birligi kurmak ve geliştirmek olacaktır. Tüm bu çalışmalarımızda sizlerin desteğinin yanımızda olacağına güveniyorum. Başkonsolosluğumuzun çalışma ve faaliyetlerinin yanı sıra, sizleri ilgilendiren duyuruları, Dışişleri Bakanlığımız ve ilgili kurum/kuruluşlarımızca yapılan bilgilendirmeleri internet sitemiz, Twitter ve Facebook hesaplarımızdan paylaşmaya devam edeceğiz.Tūm iletișim kanallarını kullanarak bizlere ileteceğiniz görüş ve değerlendirmeleriniz sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz açısından son derece yararlı olacaktır. Sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyor, şahsım ve Başkonsolosluğumuz personeli adına en iyi dileklerimi sunuyorum”

Yorumlar (0)