Jale Neftçi Eşref Kerküklü’ye konuştu: Türkmeneli TV, Türkmenler arasında ayrımcılık yapıyor

Türkmen İrade Partisi Lideri Jale Neftçi, Türkmeneli televizyonun Türkmenler arasında ayrımcılık yaptığını ifade etti. Önceki dönem Kerkük milletvekili ve Türkmen İrade Partisi Lideri Jale Neftçi, gazeteci Eşref Kerküklü ile...

02 Temmuz 2021, 04:36 Söyleşiler
Jale Neftçi Eşref Kerküklü’ye konuştu: Türkmeneli TV, Türkmenler arasında ayrımcılık yapıyor

Türkmen İrade Partisi Lideri Jale Neftçi, Türkmeneli televizyonun Türkmenler arasında ayrımcılık yaptığını ifade etti.


Önceki dönem Kerkük milletvekili ve Türkmen İrade Partisi Lideri Jale Neftçi, gazeteci Eşref Kerküklü ile WhatsApp üzerinden sesli mesajlaşma yolu ile açıklamalarda bulundu. Neftçi, "Türkmeneli TV, Türkmen siyasetçileri arasında ayrımcılık yapıyor. TV’nin yönetimi değişti ancak ayrımcılık zihniyeti değişmedi ve getirilen niteliksiz yeni yönetim sonrasında Türkmeneli TV çöktü" dedi.


Jale Neftçi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yıllarca bana karşı Türkmeneli TV’de bir boykot vardı ve maalesef hala devam ediyor. Boykotun nedenini bir türlü öğrenemedim. Sorduğum zaman ilgili makamlara, (Ankara’da Türkmen dosyasını elinde bulunduranlara) 'Hayır Jale hanım, öyle bir şey olur mu? Nasıl öyle bir şey yaparlar? Bizden öyle bir tavsiye yok. Bunlar nasıl öyle bir şey yapar' diyorlardı. 

Kerkük’te yapılan Türkmen faaliyetlerde, Türkmeneli TV bulunurdu çekim yapardı ve yayına verdiklerinde faaliyette bulunduğum halde ve protokol da olduğum halde benim görüntülerim kesilir, televizyon da yer verilmezdi. Faaliyetlerde bulunduğum halde çekim yapıldığı halde, hiç bir zaman yayında bana yer vermezlerdi. Ve hala böyle devam ediyor. Örneğin, Enver Bayraktar’ın (Türkmen Adalet Partisi Başkanı) vefatının birinci yıl dönümünde, tabi bir parti başkanı olarak protokolda yer alıyorduk. Türkmeneli TV orada yer alan bütün siyasetçilerden görüş aldı ve yayın yaptı yine benim görüntüleri kestiler. Bu doğru bir tutum değil.  
Türkmeneli TV eski müdürü Yalman Haceroğlu döneminde benzer sıkıntı yaşadık. Yalman bey, ile görüştük. Oda, 'benim elimde bir şey yok. ITC’nin talimatı var sizi yayına vermememiz yönünde' dedi. Şimdi ise hem İTC’nin başındaki değişti hem de Türkmeneli TV’nin yönetimi değişti ama sonuç hep aynı bana karşı bir tavır var. Zaten son günlerde görüldüğü gibi Türkmeneli TV’de yer alan niteliksiz yönetim yüzünden Türkmeneli TV çöktü.

Türkmen İrade Partisi Başkanı ve önceki dönem Kerkük milletvekili Jale Neftçi’nin açıklamasını dinlemek için, alta yer alan manşet resimine tıklayın:

Yorumlar (0)